Ljusslingor

Jag tycker inte alls om starkt ljus hemma. Taklampor kan vara bra när man städar, men annars är de helt värdelösa. Att ha de tända på kvällen påminner bara om jobbet eller något annat omysigt ställe där du måste fokusera. Jag tycker inte det är så lätt att varva ner hemma med en strålkastare i ögonen, och har därför en massa andra alterntiva ljuskällor i varje rum.

Nu på vintern när det är mörkt tidigt och ofta, har jag (istället för taklamporna) min vinterstjärna tänd bredvid tvn. I julklapp fick jag dessutom två ljusslingor av mamma och pappa. En sitter vid klockan, invirad i glitter (se bild ovan). Jag får ju inte spika upp något på väggarna, så det gäller att vara kortsiktigt kreativ.

Den andra ljusslingan sitter över en av vägglamporna som jag aldrig använder i alla fall (se bild ovan). Det är dessutom olika styrkor på slingorna, vilket är perfekt. Bara välja vilken man vill ha på för stunden, och de behöver inte alltid vara tända för att vara fina heller. Ett till plus är att ljusslingorna inte drar lika mycket energi som taklamporna. Så samtidigt som det är mysigt med dessa alternativa ljuskällor, är det också mer miljövänligt och ekonomiskt.

Gillar

Kommentarer