Livet som 25-åring

... Är förbi imorgon. Nu är jag snart ett år äldre och vill därför blicka tillbaka på året som gått. Jag har tre punkter på det jag gjort som 25-åring som jag är riktigt stolt över:

* Jag har jobbat hårt och sparat mycket pengar.

Livet är inte billigt, och jag söker efter en ekonomisk frihet som så många andra. Det här året har jag verkligen fokuserat på att spara inför framtiden. Jag vill investera i en freehold-lägenhet inom kort, och inom 5 år kan jag se mig själv vilja ha barn. Att ha det tillräckligt bra ekonomiskt är så viktigt för mig innan jag vågar ta dessa steg, och jag har verkligen jobbat hårt för det hela året.

* Jag har varit stark.

Jag tog mig igenom en stor personlig förlust när min morfar gick bort och jag är verkligen stolt över hur bra jag hanterade det trots allt. Jag mådde dåligt, men kunde fortfarande vara där för andra i första hand och stötta. Jag har definitivt satt min familj först, och det känns som att jag hjälpt mig själv mycket genom att hjälpa andra. Min fästman arbetar heltid och pluggar en master samtidigt, och hela året har jag har sett till att han inte behöver jobba i hemmet också. Jag har definitivt burit andra mer än de har burit mig.

* Jag har njutit av livet till fullo.

Ibland går man igenom tuffa perioder, och det är just dessa perioder som gör att man uppskattar det som är bra i livet så himla mycket mer. Något som gör mig riktigt glad är god mat, trevliga människor och roliga resor. Som 25-åring var jag både till Italien och Tjeckien, vilket var två underbara resor. Dessutom har jag sett till att få ut det mesta av varje helg, och alltid tänka på mig själv och göra något jag verkligen vill och tycker om varje dag. I en värld full av "måsten" är det så viktigt att samtidigt komma ihåg att njuta av stunden. Och det har jag verkligen gjort. Genom det svåra har jag varit positiv och mognat väldigt mycket, samtidigt som jag lärt mig uppskatta och njuta mer av det som varit bra.

Åldersmässigt känns det nu som om jag går in i en ny fas av livet när jag fyller 26. Jag börjar komma in i mina late 20's. En spännande och viktig period i mitt liv. No pressure, men jag ser fram emot det. Och jag ser självklart fram emot att fira min födelsedag imorgon! Hejdå 25-åringen, det var trevligt så länge det varade.

Gillar

Kommentarer