LINGUINI MED GRÖNSAKER & BACON

Jag älskar att laga (och äta) pasta, och en av mina favoritpastarätter under 2019 har varit linguini med grönsaker och olivolja. Mmm, det är så gott, och så enkelt att göra. Det brukar bli en vegetarisk rätt hos oss, men igår hade jag lite bacon kvar, så jag valde att även använda det i pastan. Men det här är en rätt som verkligen inte behöver kött, bara man väljer rätt grönsaker. Mitt recept ändras varje gång jag lagar det, men så här såg det ut igår:

Ingredienser:

Linguini

Aubergine (tycker aubergine har en väldigt bra smak, och jag använder mycket av det – som ersätter köttet – när jag gör den här rä​tten vegetarisk)

Zucchini

Svamp

Bacon

Olivolja

Kryddor (svartpeppar, vitlök, ingefära och persilja)

Citron

Tillagning:

Skär alla grönsaker (+ bacon) i bitar Jag gillar när bitarna är lite större, så man känner vad man äter. Tillsätt kryddor och stek i olivolja. Koka linguinin.

När linguinin kokat klart och grönsakerna fått en fin färg, blanda ihop allt i stekpannan, och tillsätt lite mer kryddor och olivolja. Värm upp på svag värme i ca 5 minuter.

Det sista jag brukar göra är att pressa citron över / alternativt servera med en citronhalva på tallriken.

Kan serveras med:

Citron

Fetaost

Oliver

Vitlöksbröd

Gillar man räkor är jag även säker på att den här rätten skulle passa perfekt ihop med räkor

Gillar

Kommentarer