Lila

Jag blir så inspirerad av min mormor; hon har det alltid så fint hemma. Hennes favoritsyssla är verkligen att gå runt hemma och städa och plocka med saker - precis som mig. Måste vara därifrån jag fått intresset för inredning.
I grund och botten är hennes favoritfärg grå, precis som mig. Soffan är grå, golvet är grått, väggarna är grå... Men sedan är hon väldigt duktig på att ösa på med färgklickar, och dessa färgklickar byts ut beroende på vad det är för säsong eller vilket humör hon är på. Just nu är hela huset inrett i en höstaktig, lila färg.
Det betyder alltså att kuddarna och filtarna i soffan är lila, mattorna är lila, gardiner, blommor och ljusstakar är lila. Har man en neutral bas blir det supersnyggt med en färgklick, och det har min mormor lyckats väldigt bra med.
Älskar att komma hem till henne för att se vilken färg inredningen har just den här gången. Rött på julen och gult på påsken är väl en självklarhet. Sedan brukar hon ha ljusblått eller ljusrosa på våren, vitt eller blått på sommaren, lila eller grönt på hösten... Ja, hon gillar mycket färg, men använder samtidigt färgerna på ett väldigt smakfullt sätt, och blandar inte de som inte passar ihop. Jag hoppas jag har det lika fint hemma när jag är i mormors ålder.

Gillar