Ledig torsdagseftermiddag

Igår hade jag bokat in att jobba till 12, och sedan ta resterande timmar semester för att kunna vara hemma när byggnadsarbetarna målade runt våra fönster. Det var en underlig känsla att gå hem i dagsljus, mitt på dagen, men det kändes väldigt bra. Jag var produktiv som vanligt på morgonen och fick mycket gjort, så jag förtjänade verkligen dessa timmar av semester.


När jag kom hem visade det sig dock att målarna redan målat våra fönster på morgonen, och att de inte hade behövt ha dem öppna trots allt. När jag kom hem hade de redan börjat packa ihop allting, inklusive börjat ta ner ställningen på vår terass. Oh well. Jag behövde inte vara hemma, men det var ändå härligt med en ledig eftermiddag.

Jag ringde mamma och vi pratade i nästan en timme. Så fort jag såg att Emilio Ingrosso släpper ett Prosecco fick jag lov att berätta för mamma att julen är räddad. Och att hon måste stå och köa till systemet, typ, för att få tag på ett par flarror till mig. Är hans prosecco att jämföra med hans mat, kommer den här flaskan vara TO DIE FOR. Jag har fortfarande inte glömt restaurangen La Perla i Palma, och vilken underbar kulinarisk upplevelse det var. Defintivt den bästa italienska restaurangen jag besökt.

Efter jag stoppat i en tvättmaskin och sorterat kläder, unnade jag mig en facemask och hoppade in i en varm dusch. Jag har fått ett nytt favoritschampo och balsam som heter Fushi. Efter sommaren har jag känt hur min hårbotten bara blivit torrare och torrare. Det kliar konstant och jag kommer på mig själv med att sitta på kontoret och klia sönder hårbottnen så det blöder. Något jag tycker är konstigt här i England är att de inte har schampo för torr hårbotten i vanliga butiker. Jag hade tagit tag i det här problemet tidigare om jag enkelt kunde få tag på det schampot jag behövde. Istället fick jag specialbeställa det här online.

I alla fall, så kände jag en skillnad redan efter första användingen. Flaskan säger att den lugnar hårbotten, och det stämmer verkligen. Nu har jag använt det tre gånger och hårbotten kliar ännu mindre. Det enda negativa kanske är att det luktar lite gräs (alltså marijuana). Så det sista jag gör innan jag går ut ur duschen är att använda lite av mitt vanliga balsam i topparna, för att jag inte ska gå runt och lukta gräs hela dagen… 😂 Samtidigt gillar jag produkter som har starka örter i sig. Grönt te, matcha, CDB-olja, och nu Fushi.

Klockan 14:30 var jag alltså redan iklädd pyjamas/loungewear. Mina favoritpyjamasbyxor från Tommy Hilfiger och min härliga Hugo Boss-tröja. Lyx, lyx, lyx. Ibland behover man en sån här dag mitt i veckan.

- Min Vardag / Helg -

Gillar