Laxhamburgare

Min man fastnade framför tvn i loungen hos mina föräldrar, och visste inte hur han skulle byta kanal. Det resulterade i att han såg nästan ett helt avsnitt av Sommar med Ernst. Han blev väldigt inspirerad av hans matlagning, och igår fick jag därför laxhamburgare till middag. Nästan exakta kopior av de Ernst lagade haha!

Har aldrig ätit laxhamburgare förut. Jag är ju inte superförtjust i fisk, men lax kan jag äta om den är ordentligt tillagad; alltså stekt eller friterad. Jag gillade därför dessa hamburgare jättemycket, och min man överträffade sig själv i köket igen. Älskar när han har semester och tillbringar sina lediga timmar i köket, som jag sedan får smaka resultatet av!

Till hamburgaren serverade min man couscous, sallad, gurka och salladsdressing med vitlökssmak. Men det bästa av allt var nog senapssåsen. Det som är synd med att jag inte gillar fisk, är att jag går miste om de goda såserna man ska servera till fisken, som inte riktigt passar till något annat. Till exempel senapssås, citronsås, dillsås och hollandaisesås… Mmm. Har tänkt länge att jag måste lära mig äta mer fisk endast för de goda såsernas skull haha.

Ingredienserna i min mans laxhamburgare var skinnfri lax, senap (amerikansk senap, eftersom jag inte gillar engelsk senap), lite soyasås (med fokus på lite), ägg, ströbröd, citron, rödlök, samt kryddor (svartpeppar, vitpeppar, currykrydda och persilja). Supergott!

Gillar