Latinamerikanskt

Under vår wedding anniversary weekend blev det mycket latinamerikansk mat. Först åt vi middag på Las Iguanas i Portsmouth i lördags, och sedan blev det middag på Chiquito efter bion i söndags.
På Las Iguanas valde vi att beställa in smårätter/tapas eftersom vi hade ätit more or less hela dagen, och inte var vrålhungriga. Vi valde deras vegetariska empanadas, köttbullar, svamptortilla, pulled chicken och torskkroketter. Vet att man inte ska jämföra spansk och latinamerikansk mat(!), men det påminde om när vi åt tapas på Saratoga hotel i Palma förra året. Älskade blandningen av allt. Favoriten var nog torskkroketterna, och pulled chicken gillade jag minst. Det var alldeles för starkt.
I Portsmouth är det alltid happy hour. Det kommer jag ihåg att det var även under universitetstiden. Vi beställde därför in två cocktails till priset av en. Det blev banana daiquiris som var riktigt goda.
På Chiquito drack jag ännu en cocktail. De hade sex olika margaritas på menyn, så jag fick bara lov att prova en. Saken med cocktails är att jag inte dricker det ofta (tycker det har en tendens att bli alldeles för sött), men när man väl druckit en som man tycker om, vill man bara fortsätta och prova fler. På Chiquito drack jag en coconut margarita med kokosnötkräm. Älskar kokosnöt, mango och banan i cocktails!
Till middag åt vi sedan hamburgare. Jag tog in deras halloumihamburgare, vilket var riktigt gott (väldigt starkt dock!). Älskar vegetariska rätter där man absolut inte saknar köttet. Tillsammans med strips och coleslaw blev det här den perfekta rätten, och vilken trevlig årsdag/helg vi fick. Nu går vi in på år 2 som man och fru. Spännande!

Gillar