Låtförslag till DJ

Vi fick i uppgift av vår potentiella DJ att göra en spotifylista på 30-40 låtar som betyder mycket för oss och som vi vill att han ska spela på vårt bröllop. Vår första tanke var “nej…” Vi har liksom ganska olika musiksmaker. Min fästman gillar indie, Ed Sheeran och sådan sliskig radiopop som jag hatar. Jag gillar house - helst tropical house så man kan drömma sig bort till en varm sandstrand - medan min fästman bara tycker det ger honom huvudvärk. Vilken mardröm att därför försöka skapa en gemensam spellista till vårt bröllop!

Jag började med att fylla på listan med låtar som jag gillar, och min fästman fyllde sedan på med hans favoriter. Sedan gick vi igenom hela listan, båda klagandes, eftersom jag inte tycker man kan dansa till deprimerande indiemusik, och min fästman inte tycker det finns något större djup i de flesta houselåtarna. Så vi fick helt enkelt tänka om.

Jag skulle säga att något av det bästa med vårt förhållande är att vi är så himla olika, fast lika på samma gång. Tycker jag att vi ska äta A, tycker min fästman B. Vill han göra si, vill jag göra så. Vi utmanar hela tiden varandra att prova nya saker och tänka om. Det blir liksom aldrig tråkigt då. När det kommer till det ytliga så är vi definitivt olika, men på ett djupare plan är vi samtidigt väldigt lika med samma mål i livet. Jag tror det är det som får vårt förhållande att fungera så himla bra.

När det kommer till musiken på vårt bröllop fick vi därför tänka om och kompromissa som vi brukar göra med det mesta här i livet haha. Antingen kör vi på den mixade listan vi båda hatar, eller så tar vi bort den och gör en ny. Ingen av oss vill heller ha uttjatade, typiskt “romantiska” bröllopslåtar som alla andra har, så att googla låtar gick bort totalt som ett alternativ. Festen ska ju vara så personlig som möjligt, men samtidigt inte för mycket Linda eller för mycket Aaron. Vi måste helt enkelt hitta den där perfekta balansen mellan oss.

Vi har nu därför valt att DJ:n ska spela musiken vi båda lyssnade på när vi träffades. Hur mycket mer personligt än så kan det bli? Om det var något vi hade gemensamt för 5 år sedan, så var det verkligen att vara ute och festa. Jag såg nästan mer av nattklubbarna i Portsmouth än av universitetet där ett tag. Och så fort partymusiken från 2010-2013 spelas på radion skiner vi båda upp direkt och tänker på alla fina minnen från den tiden. Det blev därför helt plötsligt helt självklart vilka låtar som skulle spelas på vårt bröllopsfest.

Jag delar med mig av 10 låtar här nedan som nu definitivt kommer spelas under festen!:

Let’s Go – Calvin Harris, Ne-Yo

Silhouettes – Avicii

You Make Me Feel – Cobra Starship, Sabi

Beaty & A Beat – Justin Bieber, Nicki Minaj

Drive By – Train

Dynamite – Taio Cruz

The Other Side – Jason Derulo

Don’t Wake Me Up – Chris Brown

We Found Love – Rihanna, Calvin Harris

Turn Up The Love – Far East Movement

Gillar

Kommentarer