Låter rötterna växa ut

Den här veckan är jag riktigt trött. Man vet att det varit en lyckad helg när man känner att man behöver en helg efter helgen. Jag gick och lade mig kl 9 igår kväll och sa till min man som tittade på fotboll att “jag lägger mig och lyssnar på en podcast.” Jo hej. 5 minuter senare hade jag somnat i min alldeles för gosiga säng. Vaknade sedan 10h senare av mitt alarm, och kände att jag behövde sova liiite till. Sjukt.

I alla fall tänkte jag dedikera detta inlägg till mitt hår. Jag äter just nu mycket vitamintillskott för att försöka stärka håret, tvättar det så sällan jag kan, och använder ytterst få värmeprodukter i det. Dessutom har jag inte blekt det på över ett år nu.

Utväxten är mångas mardröm, men jag befinner mig i ett stadie i ett mitt liv där jag vill embracea min naturliga hårfärg. Innan bröllopet blekte jag inte mitt hår på 1,5 år. Det började med att jag skulle spara in pengar på frisörbesök (det är dyrt att vara blond och jag var mitt uppe i att spara ihop pengar till en lägenhet). Sedan började jag gilla min naturliga mörkblonda färg mer och mer. Till bröllopet ville jag vara isblond. Det är trots allt då jag känner mig som absolut snyggast. Dock håller ju sig den där kalla känslan i håret bara sig kvar i några veckor. Och det är inte värt att gå till frisören var 6:e vecka (tycker i alla fall inte jag). Jag spenderar hellre mina pengar på något annat.

Om vi säger att ett genomsnittligt frisörbesök för mig går på 2000kr, och jag måste fräscha upp mitt hår varannan månad, så har jag hittills sparat 12000kr. Det ni.

Nu ska vi se hur lång tid det tar att få tillbaka min naturliga hårfärg. Jag är 13 månader på väg, och jag tycker inte det blivit speciellt mörkt än. Troligvis blir jag lite mörkare på vintern eftersom jag i grund och botten har samma hårfärg som min pappa (ljusblond på sommaren, mörkblond på vintern).

Mitt mål är att spara ut mitt mörkblonda hår till axlarna och sedan klippa av det – om jag vågar klippa det så kort! Jag är trött på att tappa hår, som fastnar i dammsugaren, i mattorna, i duschen, och jag tror det kan bli så mycket starkare och tjockare om jag bara slutar att bleka det (och fortsätter med vitaminerna). Ska bli kul att se om det är sant.

Gillar

Kommentarer