LAST MONTH OF NATURALE

Imorse vaknade jag av mig själv. Kände mig pigg, och det var så varmt och skönt i sovrummet. Jag är inte den som tittar på klockan direkt när jag vaknar, men någonting kändes fel, så jag tog upp mobilen. Varför var jag så vaken när det var mitt i natten? Min mans alarm hade ju inte väckt oss än. Svaret var att klockan var 07:25. Oj. Mina första ord den här morgonen blev "Don't panic, but it's 07:25..." Min man for iväg fortare än fortast, medan jag själv inte kände någon direkt stress. Jag var hur pigg som helst när jag packade en frukostmacka, sminkade mig och lyckades klocka in på jobbet 07:59 i alla fall. Hur vet jag inte, men det går bra ibland!

Idag har jag dessutom bokat tid för att bleka mitt hår, och jag ser så mycket fram emot det! Jag har inte blekt mitt hår sedan innan jag gifte mig, vilket nu är 2 1/2 år sedan(!!). Jag bestämde mig för att sluta bleka håret för att:

* Låta håret vila. Jag har ju blekt det väldigt mycket genom åren, och det sliter ju ganska mycket.

* Jag ville spara pengar. Det var mycket som hände i mitt liv för 2 1/2 år sedan, med bröllop och lägenhetsköp. Att spara rejäla summor pengar varje månad var min största prioritering, och därför kändes £150 för en klippning och blekning var 8:e vecka bara väldigt onödigt.

* Jag var riktigt nyfiken på min naturliga hårfärg. Många sa att jag troligtvis skulle få samma mörkblonda färg som min pappa och bror (en färg jag gillar väldigt mycket), men min naturliga hårfärg visade sig vara snäppet mörkare; mer som min mammas hårfärg. Kanske borde jag förstått det eftersom jag fått hennes mörka ögonbryn och ögonfransar.

Jag har trivts med att låtit min naturliga hårfärg växa ut. Det var lite av ett konstigt mål jag haft en längre tid, och äntligen tog jag tag i det och vågade bara låta det vara. Men nu saknar jag blondinen i mig. Jag klarade av att hålla mig ifrån blekning på 2 1/2 år, men nu räcker det. Nu är jag värd ett frisörbesök!

Min frisörtid är dock fortfarande en månad bort, så jag får ta den här sista månaden som "naturlig" att ta supermycket bilder på mig själv. 😉 Skulle jag vilja låta det växa ut så här mycket igen, kommer det ju ta tiiiid.

Jag är väldigt trött på min naturliga hårfärg nu, men anledningen till varför jag bokade en tid i slutet av februari istället för IGÅR REDAN är för att jag vill vara fin till Kalifornien. Vem vill inte vara Kalifornien-blond i Kalifornien liksom?!

Gillar

Kommentarer