Lasagne by me

Jag vågar påstå att jag gör en väldigt god lasagne. Okej, jag fuskar lite och köper färdig Dolmiosås, men jag har som regel att middagen bara får ta max en timme att laga på vardagar. Det går mycket fortare när såsen redan är färdig, samt att det blir mindre disk. Gratänger är dessutom bäst när man bara är två personer, för då har vi middag/jobbluncher i flera dagar. Spar tid och pengar på det viset.

När jag lagar lasagne kryddar jag alltid köttfärsen på mitt egna vis, med hemliga kryddor. Vitpeppar är ett av mina “måsten”, vilket jag inte hittar här i England (tveksam att det ens finns), så det har jag inhandlat från Sverige. Jag är inte jätteförtjust i lök (om de inte är friterade och kallas lökringar haha) men min fästman älskar det, så har alltid i det i köttfärsen också. När det kommer till grönsaker tycker jag det är mycket roligare om det lagas med maten, istället för till eller bredvid. Hur roligt är det med en tråkig, torr, kall sallad bredvid lasagnen? Istället kokar jag morötter, steker svamp och blandar det med köttfärsen. Brukar blanda i ärtor också, men det gjorde jag inte den här gången.

Resultatet blev så här. Jag skär ganska stora morotsbitar och svampbitar, för jag tycker det blir godast så. Man ska känna vad man tuggar på! Sedan använder jag medium mature cheddar cheese på toppen. Igen; jag spar lite tid på att skära osten med hyveln istället för att riva den med rivjärn. Det smälter ju i ugnen sen i alla fall. Servera lasagnen med färskt vitlöksbröd och det blir den perfeeekta middagen.

Gillar