Lånelöfte fixat

Imorse hade vi ett möte på Barclays om lånelöfte. Det var faktiskt väldigt intressant. Jag har varit ganska negativt inställd till det hela för det handlar om väldigt mycket pengar, men efter att pratat igenom räntor, deposition etc känns det mycket bättre. Vi har det rätt bra ställt ekonomiskt, men samtidigt är det Londons bostadsmarknad vi pratar om. Vi vill köpa en trea i ett bra område, så Barclays hade räknat ut ett bostadspris till oss på omkring £300,000. Det är som sagt mycket pengar.

Dessutom har jag tittat runt lite vad för lägenheter som finns ute på marknaden just nu, och priserna på de jag varit intresserad av ligger mellan £315-325,000. Jag skulle därför hellre vilja spara lite till så man kan lägga en rejäl deposition på över £100,000 på en lite dyrare lägenhet, och samtidigt få en mindre ränta. Min fästman vill dock börja gå på visningar redan nu, så vi får väl se. Det var i alla fall mycket positivt på mötet idag, och vi ska definitivt byta bank till Barclays från HSBC som vi har nu. HSBC är bra om man är typ 60 och multimiljonär. Barclays känns lite mer "mid-20 vänligt".

Vår mortgage advisor frågade oss vad vi skulle göra efter mötet. Min fästman svarade köpa skor och jag sa köpa läppstift. Hittade inte riktigt nyansen jag letat efter men samtidigt är det det ljusrosaste läppstiftet jag någonsin ägt (se bild). Vi ångrade oss när vi gick ut från banken. Vi skulle sagt att vi skulle köpa en Lamborghini och en resa till Monaco istället. Då kanske vi fått en ännu bättre deal!

Gillar