La Perla

En av höjdpunkerna på var resa till Palma, var definitvit besöket till Emilio Ingrossos restaurang La Perla i Santa Catalina. Eftersom jag hört att det ska vara fullbokat typ en månad i förväg, bokade jag ett bord redan för flera månader sen. Både jag och min man älskar italiensk mat, så vi fick bara lov att gå dit. Speciellt när vi bodde så nära också (vi gick förbi restaurangen varje dag när vi gick in till stan).
Direkt när vi kom in och satte oss ner fick vi varsitt glas champagne. Jag tänkte inte alls på det då; jag trodde alla bord fick ett glas champagne som en välkomstdrink. Det var inte förrän i slutet av kvällen som vi förstod att “aha, någon annan vet att vi är här…”
Till förrätt valde vi att dela på burratan, som var sjukt god. Jag älskar burrata, och åt det hela tiden förra året i Italien. Vi både gillade att den inte var täckt av tomater eller ruccola (om det är något vi verkligen inte kan lära oss att tycka om så är det tomater), utan bara var så där underbart enkel och fräsch.
Till huvudrätt beställde jag sedan in bosconero; en pastarätt med oxfile, svamp, tryffel och verkligen gooodaste såsen. Troligtvis var det här den godaste pastan jag någonsin ätit! Jag vågar påstå att den definitivt var i topp 2. Den var så där perfekt krämig, men samtidigt inte för mycket, och smaken var himmelskt god. Min man beställde en annan pastarätt som jag inte kommer ihåg namnet på. Också den var god, med tomatsås och marscarpone, men jag föredrog min!
Visst ja, min man beställde även in oliver, focaccia och ricotta till förrätt som vi också delade på. Kan säga att vi verkligen blev mätta inne på La Perla, men vi fick ju lov att prova på så mycket vi bara kunde när vi var där! Som om det inte räckte med två förrätter och en mastig pastarätt var, delade vi även på lite chokladmousse till efterätt. Inte konstigt att vi nästan aldrig var hungriga på den här resan. Vi åt verkligen så mycket och så ofta haha.
Till maten drack jag vitt vin medan min man drack rött vin. Sedan när vi skulle betala hände det roliga. Kyparen kom fram till oss och sa att “Linda, du har ju en vän…” Ja, det tror jag jag har..?” Svarade jag, men förstod ingenting. Det visade sig att min brudtärna som bor i Palma och föreslått att vi skulle boka La Perla från första början, hade betalat all vår mat som en bröllopspresent! Hon är för underbar. Det var därför vi fick champagne direkt när vi kom dit. Det var roligt att se alla andra gäster (alla där inne var svenska förutom min man haha) titta lite extra på oss när vi gick därifrån utan att betala som om vi var värsta kändisarna haha.

Kan varmt rekommendera den här mysiga restaurangen i hjärtat av Palma. Vi hade verkligen en underbar middag och jag vill tillbaka!

Gillar

Kommentarer