Kycklingpestopasta

En favoriträtt jag brukar laga hemma är min alldeles egna kycklingpestopastagratäng (eller man kanske säger pastagratäng med kyckling och pesto?) Jag säger att det är min alldeles egna rätt eftersom jag inte går efter någon annans recept, utan har hittat på det helt själv. Inspirationen kom för några år sedan, från min favoritpasta på Pizza Express (ett inlägg om det kan ni läsa här), men mitt recept är samtidigt v��ldigt annorlunda, och säkert nyttigare eftersom jag använder mindre ost.

Först steker jag kyckling som vanligt, och blandar i stora bitar champinjoner (ibland även bacon, men det händer ganska sällan), samtidigt som jag kokar pastan. Den har gången blev det en blandning av fusilli och conchiglie rigate. Normalt sätt brukar jag endast använda mig av fusilli, eftersom jag tycker det passar bäst. Men idag blev det en blandning, så jag blev av med det sista i conchiglie rigate-påsen. När pastan och kycklingen är färdig, blandar jag ihop allt med en burk pesto. Jag brukar också variera mellan grön och röd pesto; den här gången blev det grön. Häller sedan allt i en gratängform och toppar med medium mature cheddarost (köper nästan aldrig någon annan ost, förutom fetaost), och oliver. Svarta oliver blir godast, men den här gången körde jag med gröna.

Det är just det som gör det till mitt egna recept, att jag alltid varierar ingredienserna och kryddorna jag har i. Det finns inga regler egentligen. Ibland kryddar jag kycklingen med vitlökspulver, ibland bara svart och vitpeppar, och ibland massor med Italian herbs, till exempel. Det är de olika smakerna och variationerna som gör matlagning intressant. Gratängen åkte sedan in i ugnen i ca 20min, och när den var klar serverade jag den med gurka, fetaost och vitlöksbröd för den här gången. En sallad är kanske ett nyttigare alternativ, men jag tycker det är så tråkigt. I alla fall är min pastapestokyckling en supergod och lättlagad gratäng som räcker i ett par dagar åt oss. Perfekt lunch på jobbet också!

Gillar

Kommentarer