Kycklingpastagratäng med honung

Åh, jag provade på att laga något roligt häromdagen. Läste att honung passar jättebra i matlagning, och speciellt i gratänger, så jag styrde upp mitt egna recept efter den lärdomen.

Jag hackade svamp och paprika, kokade conchiglie (som jag tycker passar bäst när man ska göra pastagratänger i ugn), och stekte kyckling blandat med mycket ingefära och gurkmeja. När kycklingen var genomstekt hade jag sedan i svampen och paprikan i stekpannan och lät allt stekas tillsammans.

Pastan blandades med kycklingen, svampen och paprikan i en gratängform. Sedan gjorde jag en sås bestående av creme fraiche, en pressad citron, HONUNG och kryddor. Kryddorna jag valde var chili, vitlökspulver, italienska örter och lite mer ingefära och gurkmeja. En härlig kombination av nyttigheter.

Överst på gratängen rev jag lite cheddarost, och gräddade sedan den i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Det blev så gott! Pastagrätänger med kyckling kan jag aldrig få nog av.

Gillar

Kommentarer