KYCKLING, RIS & CRÈME FRAICHE

Matlagningsinspirationen har inte varit på topp sedan jag kom hem från Sverige, och ibland när man inte har någon större inspiration är det så enkelt att bara kasta ihop en kycklingrätt med ris. En rätt som aldrig kan gå fel.

För några dagar sedan valde jag att blanda ihop kyckling med en fryst blandpåse grönsaker (broccoli, blomkål, morötter och ärtor) och crème fraiche. Sedan servera lite ris till. Det blev så bra, det gick snabbt, och majoriteten av rätten var nyttig.

Ingredienser:

Kyckling

Ris

Crème Fraiche

Valfria grönsaker

Valfria kryddor (jag använde mig utav svartpeppar, vitpeppar, ingefära och gurkmeja)

Tillagning:

Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja. Krydda kyckligen. Koka ris och sjud grönsaker. När kycklingen och grönsakerna är färdiga, häll i grönsakerna i stekpannen och blanda med kycklingen. Tillsätt crème fraiche, lite fler kryddor, och rör om på svag värme. Servera.

Gillar

Kommentarer