Kyckling & Potatismuffins

Jag har hamnat i en svacka när det kommer till matlagningsinspiration. Det är sommar, det är varmt och jag känner inte för att laga mat. Men istället för att laga det gamla vanliga (typ färskpasta som går väldigt fort), bestämde jag mig för att gå all in igår. På en vardag. Jag lagade potatismuffins i ugnen, kycklingfile inlindad i bacon, grillad paprika och kokade grönsaker till. Det blev så gott!

Tänkte att jag kanske skulle bli intresserad av matlagning igen om jag försökte lite mer, och det stämde. Nu har jag letat upp flera nya recept och maträtter som jag längtar efter att få prova. Ser dock även fram emot att min man går på semester nu, så jag slipper laga precis all mat. Han får gärna skämma bort mig med middag serverad på bordet när jag kommer hem från jobbet etc. Älskar hans mat.

I alla fall gör jag mina potatismuffins så här:

Jag skalar potatisen och skär den i bitar, som när man gör en potatisgratäng. Sedan lägger jag den skivade potatisen i en stor skål, och blandar med riven ost och kryddor. Vilka kryddor jag använder ändras gång för gång. Just den här gången blev det svartpeppar, vitlökspeppar, vitlökspulver, gräslök och paprikakrydda. När jag blandat ihop potatisen ordentligt med osten och kryddorna, läggar jag sedan skivorna i muffinsformar (som jag smörjt med smör). Sedan tillagas potatisen i ugnen i ca 40-45 minuter. Så gott.

Gillar