Kvällspromenaden

Jag och min man har börjat tagit en kvällspromenad vid 8/9 på vardagskvällarna. Ingen annan är ute då, och det är faktiskt väldigt mysigt. Jag skulle vilja säga att det är skönt att få frisk luft innan man ska sova, och att man då sover bättre, men klockan är snart midnatt när jag skriver det här, och jag kan inte sova, så.... Men jag skyller på att jag drack en coca cola på eftermiddagen. Är ju väldigt känslig för koffein. En 33cl cola light och jag är klarvaken i 18h efteråt...

Igår kväll var det väldigt kallt. Rykande andedräkter och is på backen, men fortfarande såå mysigt att gå den här promenaden tillsammans. Det blir ju annars lätt hänt att man fastnar framför tvn på vardagskvällarna, och knappt pratar med varandra. När vi går promenader kan vi umgås på riktigt och ha många intressanta konversationer. Tack lockdown för den insikten.

Vårt hus ser alltid ut som ett spökslott vid den här tiden på året. Visst liknar det Hill House i Haunting of Hill House?! Vår granne som hade två katter (som jag älskade) har förresten flyttat., och lämnat huset så tomt. Som ett öde spökslott. Saknar att ingen springer och möter mig vid ytterdörren längre. Saknar att inte se dem busa i trädgården när jag jobbar. Saknar till och med när Teddy (som ena katten hette) stirrade på mig i köksfönstret med sina stora gröna ögon och alltid skrämde slag på mig när jag diskade eller lagade mat.

Gillar