Kvällsmys

Behövde verkligen mysa mitt i veckan. Igår kväll dukade jag och min man upp med nachotallrik, tände ljus och tittade på film (The Pianist). Och vi låtsades att det var en härlig fredagskväll.

Min man fixade i ordning en nachotallrik (gjord på lightly salted doritos) med refried beans, ost, salsa och jalapeno. Det var nästan så vi kunde drömma oss tillbaka till nachosen som fanns på Yankee Stadium i New York.

Till maten drack vi fanta zero, och efter vi ätit klart satte vi oss i soffan med en kopp grönt te och tittade på film.

Om det är något jag och min man inte kan göra, så är det att äta framför TV:n. Vi båda har lite OCD med det, att vi måste sitta vid middagsbordet, även om vi har en myskväll. Vi är så rädda att spilla på soffan eller mattan fortfarande, och dessutom är det ju mycket skönare att sitta rakryggad och äta? Jag förstår inte vitsen med att konstant behöva böja sig framför soffbordet… Nej, vi är för bra för det.

Jag tände en utav mina favoritlyktor hemma, nämligen “norrskensburken” som jag fick av min bror for några år sedan. Ljuset den ger ifrån sig är så vackert och mysigt på samma gång. Jag har en hel korg med värmeljus i alla möjliga dofter hemma, och just den här kvällen valde jag vaniljglas. Det luktade mjukglass på hela nedervåningen, och där fick vi även drömma oss tillbaka till sommaren, och hur vi gick runt på Västerås kaj med en stor mjukglass i handen.

Gillar