Krögarpytt

Oj, vilken fin måndagsmiddag det blev. Efter att jag kommit hem från ett par veckor i Sverige, dröjde det inte länge innan jag handlade lite mat från Totally Swedish. Eftersom vi hade både julfirande och min födelsedag i Sverige, så blev det ingen plats för svensk mat i min resväska den här gången. Tur då att jag har Totally Swedish och Scandinavian Kitchen.

Jag köpte bland annat lite kantareller, remouladsås, chips, Ramlösa och... krögarpytt! Det brukade pappa laga till oss när vi var små, och mamma jobbade natt. Hade inte ätit det på väldigt många år nu, så jag fick bara lov att prova en påse, och bjuda min engelska man.

Självklart serverade jag det tillsammans med ett stekt ägg (stekt på en sida, som min pappa alltid brukade göra), och rödbetor. Jag trodde de engelska rödbetorna skulle smaka exakt som de svenska, men de var dränkta i vinäger... Så det blev en liten miss där från min sida, men annars smakade krögarpytten exakt så som jag mindes den! Tack Totally Swedish.

Gillar