Krigszon eller nyårsafton?

Det här blir mitt sista inlägg ifrån Pragresan. Jag och min fästman åkte till Prag för att fira 1 år som förlovade (vi har varit tillsammans i 4 1/2 år totalt). Dessutom friade han på nyårsafton av alla dagar, så det blev dubbelt firande.

Jag tog inte alls mycket bilder vid 12-slaget. Det var alldeles för kallt (-7 grader), och vi hade varit ute alldeles för länge. Mina ben var som is. Dock var 12-slaget i Prag ett minne for livet. Jag hade blivit varnad innan att det skulle vara jättemycket folk, och folk som dessutom avfyrar fyrverkerier direkt från händerna. Det var verkligen precis så, och gatorna liknade mer en krigszon an en nyårsafton, vid och efter tolvslaget.

Vi såg några fina fyrverkerier innan det blev alldeles för rökigt. Det mest populära verkade dock vara en smällare som kastades ut på gatorna (och inte alls långt ifrån där folk stod), som lät som... Ja, jag skulle beskriva det som en högljud bomb. Första gången jag hörde det smälla trodde jag det var en terroristattack. All turister verkligen hoppade till varje gång det small, och det var inte mysigt att det alltid var så nära. Dock insåg jag efter ett tag (efter att jag analyserat smällarna för att ta reda på om det bästa var att fly till hotellet i den här sitationen...) att de inte verkade speciellt farliga. De small otroligt högt, ja, men de gjorde liksom ingeting annat. En kille trampade på en smällare, en annan kastades ner i en papperskorg.... Men ingenting hände eller förstördes, det bara small. Kändes i alla fall som en stor framgång att komma tillbaka till hotellet senare med livet i behåll. 2017 började verkligen med ett pang.

Så att summera Prag lite snabbt:

+ Billigt, god mat, nära till allt, inte så mycket folk (förutom på nyår) & de flesta pratar bra engelska

- Stor ölkultur (inte mycket vin att välja på om man inte gillar öl), & folk som röker överallt inne

Jag skulle definitivt åka tillbaka dit igen! 

Gillar