Konferensdag

Igår hade vi en "away day" på jobbet, eller konferensdag, då hela kontoret åker iväg och har en massa företagsmöten på annan plats. Det är inte ofta alla på mitt kontor är där samtidigt eftersom vi jobbar mycket hos kunder på olika byggnadsplatser. Jag, till exempel, håller till vid Canary Wharf ganska ofta, där jag arbetar för en stor tysk bank (kan inte nämna vilken men ni förstår nog ändå vilken jag menar). Vi har därför sådana här dagar i kalendern då vi alla måste befinna oss på samma plats. Igår var platsen min chefs golfklubb. Vi har haft ett par julfester där förrut, så de flesta av oss förknippar golfklubben med alldeles för mycket vin och dans, men igår stod alltså viktiga möten på schemat hela dagen.

Jag bilade dit med min kollega som bor nära mig. Vi kom dit klockan 8 för frukost i golfklubbsloungen. Det serverades lyxiga baconbaguetter och croissants, sedan började första mötet klockan 8.45. Vi har nyligen blivit ISO 9001:2015 kvalificerat, vilket innebär lite ändringar från den tidigare 2008-versionen. Så mötena handlade mycket om kvalitetssäkring nu, och kvalitetssäkring i framtiden.

Klockan 12.45 var det lunch i loungen. Då fick vi konferenssmörgåsar och lite annat småplock; till exempel underbara oliver, vårrullar och varm, smält ost. Efter ytterligare ett möte efter lunchen fick vi sedan gå in i golfklubens egna swing studio, och öva slag. Inne i studion slog vi mot en stor skärm som, tillsammans med en kamera i taket och ett chip på golfbollen, mätte distansen, kraftet i slaget samt vart bollen hamnade på banan. Trots att jag är uppväxt med en golfbana bakom huset, så har jag aldrig spelat golf. Jag älskar minigolf, men det är ju inte alls samma sak. Jag var stolt över mitt 18 yards slag igår, som tyvärr hamnade mellan träden, men i alla fall. Bollen rörde på sig! Med lite träning kan jag nog bli riktigt bra. Dock är inte golf en sport som lockar särskilt mycket, så det dröjer nog tills jag tar mig ut på en riktig bana, men det var roligt att få prova på att swinga i alla fall.

Efter swing studion hade vi sedan ett till möte innan vi slutade vid 17.00. Jag var ganska trött i huvudet då och såg fram emot att åka hem och ta helg. Det var en intressant men intensiv dag på samma gång. Många möten, några team building exercises och så golf. Nu på morgonen ska jag städa lägenheten medan min fästman är på UCL där han pluggar sin Masters Degree. Sedan möts vi upp på eftermiddagen och går ut med mina vänner. Ska bli skoj!

Gillar