Kompisterapi

Min underbara vän har varit här i ett par dagar, och som alltid har vi jätteroligt när vi ses. Vi har känt varandra i hela 23 år, och jag absolut älskar att vi fortfarande är riktigt bra vänner som håller kontakten och försöker ses någorlunda regelbundet/så ofta det går. Vi har ju haft ett långdistansförhållande ett tag nu, då vi bor i olika länder, men jag är glad över att hon funderar på att flytta hit i framtiden. Hennes kille är ju engelsk. Fick även träffa honom en sväng under vår boozy-night-out i torsdagskväll, och jag tycker han är riktigt trevlig och passar henne så bra.

Vi började vår kompisdejt på Oxford Street efter jag slutat jobbet, och avslutade den sedan på The Greyhound där jag bor. Det blev ett antal glas vin i torsdags kan jag säga… Men det var samtidigt roligt att festa loss på en torsdag, för då har man fortfarande hela helgen kvar att se fram emot. Kanske inte var mitt starkaste jag på fredagsmorgonen, men sedan kom helgen mycket snabbt. Vi åt också godaste pubmaten inne på The Greyhound. Brukar gå dit för drinkar, men det här var första gången jag provade något från deras menu. Deras hamburgare var supergod, och stripsen var precis så där krispiga som jag vill ha dem!

Tiden går alltid alldeles för fort när vi umgås, och vi dyker direkt in i väldigt djupa konversationer. Att träffa henne är alltid mer än bara “två vänner som umgås”, utan det är ren terapi. Vi har alltid så mycket att diskutera och minnen att gräva i från barndomen. Varför blev saker som det blev, varför gör vissa som de gör, vad/vilka saknar vi och varför? Hur ser vi på framtiden? Känner mig alltid som en ny och bättre människa efter våra samtal haha, speciellt när vi liksom har 8h på oss att prata, istället för tex endast en halvtimme på telefon.

Det är något riktigt speciellt med att ha en vän du känt hela livet. Vi började leka ihop redan som 3-åringar då min kusin bodde i samma trappuppgång som henne och hennes mamma. Efter det gick vi hela grundskolan tillsammans. Vi gick sedan olika gymnasium i olika städer, och flyttade utomlands till olika länder, men vi har lyckats hålla kontakten ändå, och det är jag så glad för. Ingen förstår mig ju lika bra som henne, eftersom hon varit med mig genom så mycket. Hade därfor verkligen den trevligaste catch upen med henne, och ser redan fram emot nästa gång vi ses. Är riktigt sugen på att bara flyga till Palma en weekend snart.

Gillar