Köksplaneringsmöte

Så här glad kan man se ut innan allt gick åt helvetet på IKEA.
Igår hade vi nämligen möte med en kitchen planner inne på IKEA i Croydon för att rita på ett nytt kök. Det gick inte så bra som jag hade hoppats. Jag berättade min vision som handlar att förvandla köket från en L-shape till en U-shape, och tyvärr blev det stora problem med hörnskåpen när vi ritade. Jag hade ju förberett med en egen 3D-skiss, men inte fått till hörnskåpen. Tänkte att det fixar ju dem där i butiken, det är bara att säga att jag vill ha dem 5cm kortare. Men nej; det går tydligen inte att specialbeställa eller måttanpassa hörnskåp. Istället flyttade hon på vår diskbänk, vår tvättmaskin, och tog bort ett hörnskåp... Den slutgiltiga ritningen blev inte alls som jag tänkt mig.
Här hade jag hoppats på ett mörkt kök med en marmoraktig bänkskiva, lik den ovan. Istället fick jag ett vitt kök med endast 60cm större bänkyta än vi har nu, för £2,500. Jag förlorade också ett hörnskåp och vann ett överskåp, så där gick vi liksom plus minus noll när det kommer till utrymme. Nej, jag blev inte alls nöjd.
Jag och min man har beslutat att min pappa får lägga nytt golv i vårt kök. Jag vill ha ett mörkgrått laminatgolv, liknande det ovan. Sedan får vi ta ett nytt beslut om hur vi ska göra med resten av köket. Gå till en annan butik och betala lite mer, eller endast måla luckorna och byta bänkskiva. Vi får se. Men ett IKEA-kök blir det inte eftersom utrymmet vi har att jobba med inte alls passar deras mått. Det blir för mycket wastage och skarver. Och hela meningen med att göra om köket är ju för att skapa mer förvarings- och arbetsutrymme. Inte likadant som vi har nu eller mindre. Fortsättning följer, för i slutet av sommaren ska köket i alla fall fått sig en förändring, på ett eller annat sätt! 😊

Gillar

Kommentarer