Köksorganisering

Det rummet i lägenheten vi tycker om minst just nu är köket. Det är dåligt designat från första början med diskbänken åt "fel håll" (i alla fall för både mig och min man som är vänsterhänta), för lite skåp och lådor på konstiga ställen, samt en "hatthylla"(?!) mitt i allting som förra ägaren hade flingpaket och mjölpaket på... Igår morse fick jag nog när jag än en gång inte hittade vad jag letade efter där inne. Inte för att skylla någonting på min man, men han är inte lika organiserad som mig. Vi har växt upp på helt olika sätt där saker alltid har haft "sin plats" i min familj, medan man i hans familj trycker in allt "där det får plats."

Jag har inte hunnit bry mig om köket än, men igår tog jag alltså tag i det. Jag tog ut precis allting från alla skåp och lådor och organiserade om det. Resultatet blev riktigt bra. Nu har vi ett organiserat snacks-skåp med alldeles för mycket godis och chips (det har seriöst inte varit jul om man inte har vin och choklad hemma som räcker till påsk). Jag har också samlat på mig lite Dr Pepper som jag inte kan vara utan.

Från att ha haft små tallrikar ovanpå stora tallrikar i två veckor, är det skönt att de nu fått en egen hylla. Jag mår seriöst så mycket bättre när min omgivning är enkel och städad, och jag hittar saker igen.

Vi hade te, kaffe och muggar ihopblandade i ett skåp förut. På ett sett förstår jag min mans logik; att man vill ha nära till tepåsarna när man ska göra te. Men att ha muggar på översta hyllan och glas på den undre makes so much more sense in my world. Nu har teet och kaffet fått en annan hylla, nedanför muggarna istället. I det skåpet har vi också bland annat potatis och gröt.

Pasta och risburkarna blev flyttade till fönstret, viket jag tror kommer bli fint när vi fått i ordning hela köket. Vi vill ha ett extra skåp, flytta lite saker, fixa ny bänkskiva osv i framtiden. Nu känns det i alla fall lite bättre efter att jag organiserat de skåp och hyllor som vi faktiskt har. Då kan vi hata köket lite mindre när vi vet vad allting är.

Det spelar seriöst ingen roll hur litet eller obekvämt designat kök du har; organiserar du upp allt får du plats med hur mycket som helst. Och plats över, vilket städskapet är ett bevis på. Min man blev helt förvånad när jag visade honom det “nya” förbättrade skåpet. “Har vi inte mer saker??” Undrade han. Nej, typ inte, svarade jag.

Gillar