Köksinspiration

Idag på lunchen tittade jag runt efter lite köksinspiration i inredningsbutikerna längs Purley Way/Park Valley (låter mer som Kalifornien än London?). Efter att ha blivit påhoppad av diverse säljare, insåg jag att det kanske är lite tidigt att titta på kök när vi inte vill renovera förrän om allra tidigast ett år. Men men, det var i alla fall roligt att se vad som erbjöds i olika butiker.

Jag gillar skåpluckor utan handtag. Min svenska vän har det i hennes nya lägenhet i Kingston, och jag älskar det. De gör att köket får en väldigt ren, fräsch och modern stil, samtidigt som det blir lättare att städa. Eftersom jag redan sett hur det ser ut i ett riktigt kök, och inte bara i ett showroom, dröjde det inte länge innan jag insåg att det är ett sådant kök jag vill ha. Helst i en mörkgrå färg. IKEA hade det konceptet jag tyckte mest om, men bänskivorna föll jag för inne på Wickes och B&Q.

Hur fint är det inte med bänkskivor i marmor? Om vi går på mörkare skåpluckor, skulle jag vilja ha en vit eller ljusgrå bänkskiva. Föll mest för den vita Calcutta Marble. Åh, jag riktigt ser framför mig hur snyggt vårt kök kommer se ut om några år. Det är en lång väg dit, men efter att ha tittat runt lite känner jag mig i alla fall mer säker på hur jag vill ha det, och det var bra för själen att vandra i dessa butiker ett tag. Jobbet är så stressigt just nu...

Jag tittade inte bara på kök, utan även på golv. Ser så mycket fram emot att få hacka bort det ljusgula stengolvet i köket, och byta ut det mot ett mjukare grått golv. Skulle vilja ha ett ljusgrått parkettgolv i hela lägenheten, men det är också något som får hända i framtiden. Just nu är det inte en prioritering, med marsvin som springer runt fritt ibland osv haha. Köksgolvet kommer dock läggas om så fort jag får chansen.

Gillar