Klippt mig 10cm

Jag är långt ifrån nöjd med mitt hår just nu, men eftersom jag klagade på att mitt hår var tunnt och gult förra april med, kan jag konstatera att det nog är normalt att känna sig lite sliten i håret vid den här årstiden. Vintern har varit lång och håret blir torrt av kylan samt mörkare/gult av bristen på sol.
När jag nu var i Sverige kände jag att det var dags för en liten förändring. Egentligen älskar jag mitt hår som allra mest när jag är riktigt ljust blond, men samtidigt finns den där nyfikenheten kvar i mig som vill veta hur jag skulle se ut i min naturliga hårfärg. Jag var ju ljusblond tills jag fyllde 12, då mitt hår blev mörkblont och jag började färga håret i alla möjliga färger. I en gammal tyskabok jag hittade när jag städade på vinden hos mamma och pappa i söndags, hade jag faktiskt skrivit att mitt hår var färgat rött med blonda slingor. What? 😂 I alla fall är jag inte sugen på att bleka håret just nu, men kände att det behövdes en klippning.
En släkting fick därför äran att klippa av 10cm av mitt hår. Funderade ett tag på 20cm, men vågade inte riktigt. Hur många gånger i mitt liv har jag liksom inte klippt av håret till axlarna, för att sedan ångra det en vecka senare? Nej, min plan är att fortsätta ha långt hår ett tag till och bleka det i solen med saltvatten och citron i sommar. Tills dess har jag äntligen hittat ett silverschampo + balsam som jag ska prova för att försöka göra tonerna i mitt hår lite kallare. Att gå till frisören och bleka och tona håret är inget jag vill unna mig just nu. Jag är ju som sagt nyfiken på min naturliga hårfärg, samtidigt som jag tycker det är riktigt omotiverade att spendera 2500kr på något som håller sig fint i max 4-6 veckor. I might be a lot of things, men fåfäng är inte en utav dem just nu.

Gillar