Kebab

Ibland vill man inte ha något annat än en stor, härlig kebabtallrik! Fastän inget kan slå en gammal hederlig svensk kebabtallrik (fy vad jag saknar vanlig vitsås…) så är kebebhaket runt hörnet min favoritkebab här i England. Där beställer jag helst en blandning av shish och döner kebab, med vitlöksmajonnäs och sallad. Som alltid, får man dessutom även pitabröd till kebaben i detta land, vilket jag inte riktigt är något fan av (vill jag ha bröd kan jag ju beställa en kebab med bröd?!) men det går i ändå 😉

Det blev självklart en kebabtallrik när min familj var här i helgen. De tyckte som jag – att det var jättegott – och de vill gärna äta engelsk kebab igen! Pappa har ju gjort det ett antal gånger förut (troligtvis många, många fler gånger än mig själv) men det var första gången för min mamma och min bror.

Lyx för mig är verkligen hämtmat eftersom jag ju annars oftast lagar mat själv. Ska vi ändå äta hemma tycker jag att jag lika gärna kan laga maten, istället för att beställa takeway. Men ibland är det lyxigt med en kebab. Jag har säkert sagt det många, många gånger förut, men jag älskar strips! Jag skulle nog kunna leva på endast strips och dip/bearnaisesås i flera år utan att tröttna. Det bästa jag vet om jag är sugen på någonting relativt snabbt men varmt, är att laga lite strips, koka lite grönsaker och blanda ihop allt med lite sås.

Gillar