Kalkonköttbullar

Min man ville köra på ännu en månad utan rött kött. Jag som redan hade planerat att göra köttbullar och potatismos, fick ändra mig i sista sekund och byta ut köttfärssen mot kalkonfärs! Jag gjorde smeten efter exakt samma recept som när jag gör köttbullar av köttfärs (lök, senap, ingefära etc.), men förväntade mig ändå att det skulle smaka annorlunda. Varken jag eller min man kände dock någon som helst skillnad på mina kalkonköttbullar, så det blev väldigt gott och lyckat!

Tänker definitivt steka kalkonköttbullar igen! Ett väldigt bra alternativ om man vill undvika rött kött.

Till köttbullarna serverade jag potatismos, brunsås, min hemmagjorda coleslaw på morötter och vitkål, samt smörgåsgurka som min man hittade i matbutiken för ett par veckor sedan. "Swedish style salad" säger det polska märket, och det ska alltså vara en polsk imitation av Felix smörgåsgurka. Jag är ganska petig med mina märken, så jag hade inga större förhoppningar, men OJ, det smakar verkligen som Felix smörgåsgurka! Jag blev positivt överraskad.

Det blev alltså en väldigt lyckad middag. Jag lagar ju dessutom alltid 6-8 portioner när jag lagar mat, så vi fick rester både till lunch och till middagen dagen efter. Mmmm. Som om det inte vore nog, så lyxade jag till allt ännu mer genom att servera San Pellegrino i vinglas med en skiva citron. 🥂

Gillar

Kommentarer