Jullov

Det är med stor lycka som jag kan meddela att jag går på semester om några timmar!! Jag kan inte förstå det; att det här är min sista arbetsdag 2019. Kan inte fatta att det väldigt snart även är dags för lilla mig att få gå på julledighet... Kontoret har ju ekat tomt den senaste veckan, och det är alltid en tuff period när ingen är här, och man ansvarar för precis alla arbetsområden samtidigt. Samtidigt som jag har mycket att göra, finns det också perioder där ingenting händer, och där tiden går otroligt sakta.

Just när man befinner sig mitt i situationen känns det deppigt, men samtidigt sprider jag ju hellre ut min semester under året, än att ha 14 semesterdagar kvar att ta ut vid jul och nyår. Vad gör egentligen mina kollegor som varit lediga sedan den 13:e december? De kan ju inte köpa julklappar varje dag?! 😉 Och vi bor i London - man kan knappast vara ute om dagarna och åka skidor. Jag skulle bli väldigt uttråkad om jag hade en sådan lång semester. Jag har insett att jag format mitt liv så att jag inte skulle klara av att ha 3 veckors julledighet eller 4 veckors semester mitt på sommaren. Vilken ångest över att varje dag måste vara händelserik och meningsfull. Vilken press att njuta av varje dag, innan det är ett helt år tills nästa semester!!

I alla fall, jag tror inte jag förstår hur nära det är till jul och nyår nu!! Jag har fått mycket gjort den här veckan, och på kvällarna har jag moffat i mig amerikanska pannkakor med alldeles för mycket honung. Jag och min man har tittat på The Apprentice-finalen (min favorit, Corina, vann!), fotboll och igår när min man var på julfest med sitt jobb packade jag klart mina väskor. Jag hade planerat att mina kläder skulle få plats i det incheckade baggaget, men oj så fel jag hade. Skulle ju inte köpa några julklappar i år, och ändå är hela väskan full med just det...

Jag har inte haft några lunchraster den här veckan, eftersom jag är typ ensam på jobbet och någon alltid måste vara inne under office hours. Men lyckades ta luft i 5 minuter och hittade den här illgröna papegojan (ja, en papegoja!) i ett träd. Det är sedan länge känt att det finns vilda papegojor i England, vilket familj och vänner i Sverige fortfarande har svårt att tro på. Äntligen lyckades jag få ett bildbevis. Det sägs att tama papegojor som hölls som husdjur för flera hundra år sedan rymde och sedan lyckades överleva och fortplanta sig. Dessa vilda papegojor är fridlysta, och väldigt vackra. Just den här krabaten lät som kråkorna i trädet bredvid. Han trodde nog han var en kråka själv.

Har fått många julkort och presenter i form av vin och choklad från jobbet. Just det här julkortet har vi skrattat åt i flera dagar nu. Vad är det egentligen som gömmer sig i tårtan?? 😂

Nej, nu är det dags att jobba vidare och inte titta på klockan alltför mycket. Är spänd av förväntan att få gå på jullov. Äntligen. Dagar av nedräkning har förvandlats till ynka 4h!!

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åhh tycker verkligen papegojor är så häftiga, haha! <3
nouw.com/emmaengstrom