Jullistan

Vilka är det första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet “jul?” Familj, semester, mat, glögg och mys!

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Nej, det tror jag inte. Det beror på vad resten av familjen har för planer; själv hakar jag bara på vad alla andra vill göra. Vi brukar hålla på traditionen med en dag hos mormor, en hos farmor och fotboll på boxing day. Dock blir ju människor äldre, så vi får se vad mormor och farmor orkar i år.

Fortsätt meningen “ingen jul utan…” Min familj och god (mormors) julmat ♥

Viktigaste saken på julbordet? Mormors köttbullar, mormors svampomelette, min farmor lagar en god lax med senapssås som jag gillar, och mamma brukar göra godaste broccoligratängen. Svårt att bara välja en sak! Men mormors köttbullar är verkligen speciella. De har och kommer alltid vara min favoritmat i hela världen.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands? Om hela familjen fortfarande är samlad, så ja, men helst vill jag bara vara i Sverige med en massa snö. Det blir ju typ utomlands för mig som bor i England.

Bild från förra julen.

Den bästa julfilmen? Elf! Jag och min bror har sett den tillsammans varje jul sedan 2006. Vi älskar den fortfarande, den blir ju aldrig tråkig!

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor? Mormors hembakade lussebullar.

Brukar du öppna julklappar på morgonen eller kvällen? På morgonen, direkt efter frukosten.

Brukar du köpa en julkalender till dig själv? Nej, det har jag aldrig gjort. En julkalender ska man få av någon annan 😉

När är det okej att börja julpynta? Sista veckan i november, tycker jag. Den veckan då man alltid går och längtar efter december allra mest.

Hur taggad på julen är du just nu? Väldigt taggad! Det ska bli så mysigt att träffa släkten igen. Det blir ju inte så ofta när jag bor i England, men kvalitet är ju alltid bättre än kvantitet! Jag får fortfarande kommentarer om att jag inte kan vara riktigt lycklig på julen eftersom jag aldrig firar jul med min man, men det stämmer verkligen inte. Vi älskar båda våra jultraditioner och är inte beredda att ge upp dessa för att “vi är gifta och måste sitta ihop.” Tvärtom tycker vi att det är roligt att vi båda älskar julen så mycket och alltid har det så mysigt med våra familjer!

Gillar