Julklappstips

När det kommer till årets julklappar, så har jag tänkt att less is more. Inte med priset, men med kvantiten. Jag har redan köpt flygbiljetter till familjen, så resterande julklappar kommer bli minimala. Mamma får ett doftljus, pappa lite Nandos-såser han tycker om, och min bror en pikétröja från Hugo Boss. Svårare än så behöver det inte vara. Till min man har jag köpt en varmare cashmere-tröja från Mango, och ett träningsställ från Nike.

När det kommer till julklappar läser jag aldrig bloggar eller artiklar om “årets julklapp” eller generella julklappstips. Inte för att det är ointressant, utan för att det inte ger mig så mycket. När jag handlar julklappar, och presenter till folk i allmänhet, ser jag till att ta reda på vad just DE verkligen vill ha. För att något är populärt betyder det inte att alla vill ha just det. De bästa presenterna ger man (och får) med omtanke.

Jag köper inte julklappar bara för att jag “måste köpa julklappar.” Jag köper julklappar för att jag vill ge någon jag tycker om något de verkligen vill ha. Så mitt bästa julklappstips är att fråga personen i fråga vad den önskar sig, tycker om, är i behov av. Vara uppmärksam när någon säger “mitt mobilskal har gått sönder” eller som i min mans fall; “jag skulle behöva en lite tjockare, finare tröja…”

Jag har alltid fått komplimanger om att jag ger bra presenter. De kan vara roliga, praktiska eller både och, men de ska alltid vara något som personen i fråga blir glad av, och verkligen vill ha och kommer använda.

Det kan vara svårare när man har julklappsbyte och inte känner personen i fråga. Som i år, när vi på jobbet ska ska köpa julklappar till barn som har det svårt, och dela ut dessa några dagar innan jul. Jag har ingen aning om vad barn vill ha i dagens samhälle. Jag kan bara gå på vad jag gillade när jag var ett barn själv, och tänker genast på dockor, slime och lego.

Men när det handlar om julklappar till din familj, till dina vänner, till dina NÄRMSTA. Då ska det inte vara så svårt. Vad tycker personen om? Vad kan du köpa för din budget? Stäng ner alla artiklar om “de 10 bästa julklappstipsen till pappa” och tänk på vem han är, vad han gillar och hur du kan göra din present personlig och anpassad för just honom. Han kommer uppskatta det, och du kommer känna dig glad. För att ge riktigt bra presenter till någon, ger så mycket mer glädje än att få något. Tycker i alla fall jag.

Gillar

Kommentarer