Juli, summerat

Hejdå juli, du vackra månad. Sommaren fortsätter, och det är alltid min favorittidpunkt på året.

* Jag var lyckligt lottad som fick starta månaden i Sverige, hemma hos mina föräldrar. Det blev även ett besök till Stockholm, för att hälsa på en av mina bästa vänner. Vi gick till La Perla, och Bosconeron smakade minst lika bra som den gjorde i Palma för fyra år sedan. Så härligt att äntligen kunna åka till Sverige, få träffa så många jag saknat, och få njuta av lite sol och semester. Blandat med viktiga ärenden såklart, som tex att förnya mitt pass.

* Det största som hänt den här månaden, har väl ändå varit att jag fyllt hela 30 år! Nu är man inte "liten" längre. Kort och petite kommer jag väl alltid vara, men nu börjar man verkligen mogna till sig. Jag firade min födelsedag lite tidigt tillsammans med familjen i Sverige, och sedan med min man på min faktiska födelsedag. Jag blev även lite firad av jobbet med, med blommor och ballonger.

Jag skulle inte säga att min 30-årsdag stod ur särskilt mycket från andra födelsedagar, men vi lever ju i en ganska svår tidsperiod. För ett par år sedan drömde jag om att vakna upp på Santorini på min 30-årsdag med hela familjen samlad, men som "britt" är man ju inte längre välkommen att resa någonstans... (En förtydelse: det går att resa utomlands som britt när man är fullvaccinerad, vilket jag och min man inte är än). Efter året av lockdowns och restriktioner, är jag bara sååå nöjd att jag fick hälsa på i Sverige, och dricka champagne med min man.

* 10 dagar av den här månaden satt jag hemma i en resekarantän, och blev uppringd varenda dag av NHS Track & Trace, som kontrollerade att jag var hemma. Lite underligt med alla dessa resekrav kan man tycka (test på test på karantän på test), men jag accepterade läget, stannade hemma, städade lägenheten, motionerade marsvinen och jobbade mycket.

* Min och min mans sommarställe i år stavas LANCING. Vi har åkt ner till Lancing Beach flera gånger och solat och badat. När man inte kan resa utomlands, så har vi definitivt blivit bättre på att ta vara på de få soliga dagarna i England. Är det helg, och solen skiner, har vi därför direkt kört ner till Lancing och hängt på stranden en hel dag. Det är så härligt.

Det har alltså varit en härlig månad; en sommarmånad blandad med jobb och semester, och jag har njutit av den så mycket jag bara kunnat.

Gillar