Julen 2017

På kvällen den 23:e december börjar julen på riktigt, när mamma gjort i ordning julskinkan och vi alla får äta varma skinkmackor med alldeles för mycket senap på. Mums! Sedan tittar vi alla på tv tillsammans. När jag och min bror var små tittade vi ofta på Bingolottos uppesittarkväll. Nuförtiden blir det oftast en julfilm, men det här året blev det fotboll eftersom den 23:e december lyckades infalla på en lördag.
Den första skinkmackan är verkligen den bästa, när julskinkan fortfarande är ljummen. Då vet man att julen är här och allt blir genast så mysigt och spännande! Min bror och jag stannade uppe till kl 1 igår. Jag älskar att ha semester och få vara mitt "rätta jag", alltså stanna uppe sent på kvällarna och sova till 9/10. Jag kommer nog alltid vara en kvällsmänniska. På julaftonsmorgonen har vi sedan som tradition att äta julfrukost tillsammans och öppna paket. Vi hade ju ganska många paket att öppna i år! Efter det gick vi till mormor för att fira jul. Förra året kommer jag ihåg hur jag hade en sugande känsla i magen innan julaftonen. Det skulle bli så konstigt att fira jul utan morfar och jag såg för första gången i mitt liv inte fram emot julen. Men efter en timme när det mesta fortfarande var som vanligt, kändes det bättre, och i år såg jag fram emot julen som jag alltid brukade göra. Visst finns det någon som saknas bland oss och alltid kommer göra det, men jag är så glad att vi alla kan ha roligt tillsammans och hålla på traditionerna ändå. Det är precis det morfar skulle velat.
Hos mormor åt vi först jullunch; min familj, mormor och min morbrors familj. Mormors mat är himmelsk; det finns verkligen inget bättre än hennes köttbullar och svampomelett! Sedan öppnade vi mer julklappar, och åt ris a la malta till efterrätt. Efter det satt vi mest och pratade och drack öl. Jag drack faktiskt lite julöl! Men jag går samtidigt på starka tabletter den här tiden på månaden, så jag vågade inte dricka så mycket. Hehe det var min ursäkt så jag kunde tacka nej till mer öl 😉 Älskar i alla fall högtider med familjen. Vi har alltid så roligt tillsammans. Och visst ja, kvällen avslutades med fler skinkmackor/ostbricka. Imorgon tänker jag besöka morfars grav innan vi ska hem till farmor och fira jul där med min fasters familj. Det har varit en underbar julafton, men jag vill att morfar ska vara en del av min jul med ❤ Älskar att sitta och prata med släkten, men det är som sagt en person som saknas. Någon jag skulle ge allt för att kunna ha en till konversation med. Då känns det bra att i alla fall kunna besöka hans grav, tända ljus och tänka på honom lite extra. Så julaftonen är över men än är inte julen över för mig. Det blir mer julfirande och julmat hos farmor imorgon!

Gillar