Julen 2016

Det blev inte många bilder från julen i år. Jag valde att lämna mobilen hemma, både hos mormor och farmor. På julen tycker jag alla ska vara tillsammans i nuet och prata och ha trevligt. Det var precis det vi gjorde.

Några dagar innan jag åkte till Sverige för att fira julen med familjen, firade jag och min fästman våran jul tillsammans. Roligt att vi båda köpte varma, mjuka paket till varandra; vi visste att det skulle behövas i Tjeckien (som var vår gemensamma julklapp till varandra). Köpte också det här kortet till honom. Det är ju förhoppningsvis bara en gång jag får köpa ett kort som det står "Merry Christmas my Fiance" på.

Väl hemma i Sverige var jag hos mormor minst en gång varje dag. Det var första julen utan morfar, men vi alla lyckades ha det trevligt ändå; precis som han hade velat. Är säker på att han var med oss på något vis ändå, älskade morfar.

Jag hann även träffa min äldsta barndomsvän under min ganska korta Sverigevistelse, samt dricka en massa glögg med pappa - varje dag.

Det var härligt att bara vara hemma hos folk och mysa. Jag hann inget annat. Det blev liksom direkt från flygplatsen hem, gå till det huset, det huset osv. Inget "vi träffas på ett cafe eller går och shoppar", utan precis så personlig som julen ska vara, tycker jag.

Det blev även en massa paket i år med. Jag älskar att köpa julklappar, och verkligen hitta presenter som folk tycker om och behöver. Alla andra verkade tänka i samma banor, för hemma hade vi plötsligt 35 paket under granen på julaftonsmorgonen, alla dock väldigt bra och användbara.

Kunde verkligen inte haft en mysigare jul. Enda stora minuset var morfar som inte fick vara med oss. Jag har fortfarande svårt att ta in att han verkligen är borta. Går overklighetskänslan någonsin över? Så glad att vi hade en sån trevlig jul ändå, och att det mesta var precis som våra vanliga traditioner.

Gillar