Jobbar hemifrån

Idag är det andra dagen som jag arbetar hemifrån. Vi hade ett möte på kontoret i måndags, och efter det blev vi rekommenderade att jobba hemifrån för att minska smittspridningen. Än så länge är jag ju bara inne på dag två, men jag gillar det.

Det är mysigt att kunna äta frukost framför datorn, och ljusinsläppet vid vårt matbord är fantastiskt. Igår sken solen på mig nästan hela dagen. Jag är också en sådan person som arbetar bra i tystnad och är van att ta eget ansvar. På mötet i måndags diskuterade vi att produktiviteten kommer gå ner, men jag jobbar ännu mer effektivt hemma! Hittills i alla fall. Jag håller inte alls koll på tiden utan går in i min egen lilla värld och får saker gjort.

Just nu arbetar jag med väggpaneler, och dessa är helt fantastiska. Gjorda på vinkorkar och återvunnet material.

Och jag är inte ensam. Bailey och Bobbo håller mig sällskap, och deras nöffande med varandra (och skrikande på mig) är så mysigt. Just nu ligger de båda på sidan och tuggar på hö. Mysigaste ljudet. Har också en känsla av att skolorna kommer stänga mycket snart, så då kommer min man få lov att hänga här hemma med.

Det är viktigt att försöka hålla på vardagsrutinerna fastän man jobbar hemifrån (men bilden ovan kanske är lite väl extrem 😉) Jag ser till att arbeta samma timmar jag brukar göra, att ta lunch när jag brukar ta lunch och gå en längre promenad varje dag för att få luft och energi. Vi håller också på att bygga upp ett litet hemmagym med hantlar osv så jag kan ta en 5-minute work out när det behövs. Och jag läser nyheterna en gång om dagen; på eftermiddagen. Det är en konstig situation vi befinner oss i, men jag är fast besluten att göra det bästa av det.

Gillar