Julklappar till min bror

Jag har redan börjat handla julklappar (såklart). Jag älskar julen och ser verkligen fram emot den varje år. Det bästa är naturligtvis maten och att vara tillsammans med hela familjen, men på tredje plats kommer definitivt julklappsköpen. Jag älskar nämligen att shoppa julklappar åt mina nära och kära, och riktigt få skämma bort dem. Att få presenter tycker jag inte alls är lika viktigt, men just att klura ut vad jag ska köpa åt andra; det är det som är det absolut roligaste. Därför börjar jag julklappsshoppingen redan i slutet av oktober och är oftast klar i november redan haha.

Det verkar som om fler och fler tar bort julklapparna ifrån julfirandet, eller kör på julklappsbyte istället. Speciellt om man inte har några barn i familjen, så brukar det bli mindre och mindre julklappar för varje år. I min familj är det precis tvärtom. Det blir bara mer och mer paket under julgranen för varje år och desto äldre vi blir haha. Förra året hade jag, min bror, min mamma och pappa hela 32 paket under granen. Det är 8 paket var. Vi köper inte presenter bara för köpandes skull heller. Alla väljer verkligen julklappar med omsorg, så vi alla får det vi vill ha/behöver. Det är just det jag tycker är så roligt med julklappsköp, att verkligen tänka efter; “vad vill den här personen egentligen ha?” Det är ju så roligt att göra andra glada.

I år har jag varit ute tidigt, som alla andra år, och julklapparna till min bror är redan klara. Om jag inte hittar något mer lite senare dvs. Jag kanske kompletterar det jag redan köpt med ett presentkort på IKEA. Han ska ju snart flytta. Men just eftersom han ska flytta vet jag att mamma och pappa kommer köpa möbler åt honom i julklapp, så då ville jag vara annorlunda. Han har tjatat om att han vill ha en Jean Paul Gaultier parfym i evigheter, men precis som mig, gillar han inte att köpa saker åt sig själv. Då tänkte jag att det blir en superbra present om jag köper parfymen åt honom. Jag valde dessutom att köpa Jean Paul Gaultiers giftbox med både parfym och duschtvål.

Min bror är definitivt ett märkesfreak, så när jag såg dessa Ralph Lauren mjukisbyxor på rea fick jag bara lov att slå till direkt. Han kommer älska dem, och navy är hans absoluta favoritfärg också. Angående en julklappsbudget brukar jag tänka 1000kr på mamma och 1000kr på pappa. 500kr på övriga släktingar, med undantag av min man och min bror. Brukar alltid diskutera budget med dessa personer innan, och vi varierar typ varje år. Förra året spenderade jag och min man 1000kr på varandra, eftersom vi gemensamt också köpte resan till Prag i julklapp. I år tänker vi 2000kr (fast jag är sugen på att köpa Michael Kors-klockan han vill ha, den kostar ca 2800kr). Min och min brors budget har en tendens att gå upp varje år. Han är den enda jag tvingar att köpa dyra märkesgrejer till mig haha. Vi båda har en bra ekonomi, så det är jätteroligt att vi kan unna varandra så mycket fina grejer. Till exempel är jag fortfarande helt in loveee with my Valentino plånbok som han köpte till mig ett år. Så i slutänden kanske jag spenderar ca 10-15000kr på julklappar varje år, vilket jag anser som rimligt med min ekonomi. Att jobba för ett litet företag har sina fördelar ibland, speciellt i slutet av året när bonusen ska delas ut.

Gillar