Januari, summerat

* Vi har befunnit oss i en strikt lockdown hela månaden. Har endast kunnat gått ut för att handla mat eller gå en promenad. Mina känslor svävar konstant mellan att vara sååå trött på det här nu, och att tycka det är mysigt att vara hemma så mycket. Jag tycker nog att det varit en bra och mysig start på året, allt som allt, och jag fortsätter att tänka positivt.

* Promenaderna vi tagit har varit ljuuuuvliga. Uppskattar det så mycket när det inte finns något annat att göra utanför hemmet. Har till och med sprungit ett par gånger, fastän jag inte ens gillar att springa. Allt för lite motion och frisk luft. Den bästa promenaden av alla var nog när det snöade. I hela 2h hade vi vinter här ute.

* Åt quorn för första gången (tror i alla fall det var första gången...), och både jag och min man gillade det. Så härligt att vi hittat ännu fler vegetariska maträtter att laga. Jag fortsätter att inspireras i köket, och har många nya rätter jag vill prova på att laga inom den närmsta framtiden.

* Marsvinen har fått en ny bur så de kan hoppa in och ut själva. De är väldigt frigående nu. Så fort de inte sover springer de runt på golvet, busar och tigger mat. Ibland vill de bara gosa lite, och lägger sig ner helt platta, på sidan, framför mina fötter, och mitt hjärta smälter.

* Våra jobb fortsätter att ta oss igenom vardagen i lockdown. Det bästa med lockdown är att jobbet fortsätter som innan, och självklart också att jag och min man har varandra i det här. Min mamma säger alltid att den här tiden har visat hur viktigt det är att leva tillsammans med någon man verkligen trivs med. Det gör jag verkligen.

* Jag fick en urinvägsinfektion. Det bästa jag vet... Tacka vet jag privat vård, som gjorde att jag fick den hjälp jag behövde så snabbt som möjligt. Och tack också för lockdown som gjorde det möjligt för mig att jobba från sängen och soffan i ett par dagar då jag hade det som allra tuffast.

Gillar