Januari har betytt...

Januari för mig har handlat om att packa upp resväskorna efter julen, och gotta sig i alla ätbara julklappar, och allt annat ätbart jag köpte med mig från Sverige. Och vi har kämpat med förvaringen hemma, då man inte kan trycka i sig 10 chokladaskar på en dag, liksom 😉

Månaden har också handlat om nya projekt på jobbet, och att försöka att inte arbeta ihjäl sig, men ändå möta deadlines och förväntningar. Jag tycker jag har balanserat allting riktigt bra. Det har varit mycket, men jag har arbetat systematiskt och vägrat att stressa upp mig själv som jag kanske tidigare hade gjort. Man lär sig av situationer, och det är viktigt att ta till sig utav både bra och dåliga erfarenheter.

Den bästa nyheten den här månaden var...

Definitivt att min kusin är cancerfri!

Det jag njutit mest av har varit...

Att ha min familj här i början av året. Det var så otroligt mysigt. Förutom det, all mat då som jag nämnt tidigare. Jag njuter också mycket av att det blir ljusare tidigare nu. Man börjar sakta märka en skillnad. Jag ser fram emot våren, ljus och värme.

Det jag kämpat mest med har varit....

Hormoner och PMS. Jag tror inte jag hade ägglossning den här månaden överhuvudtaget eftersom min PMS kom på dag 11... Så det har varit en riktigt tung månad fysiskt.

Den här serien har jag tittat på...

Jag och min man tittade på andra säsongen av You. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om den serien... De första 7 avsnitten var sådär, och helt plötsligt hände ALLT i de tre sista avsnitten. Har svårt för serier som börjar segt bara för att allt ska hända i säsongsavslutningen. Sprid ut allt det spännande istället under säsongens gång, tack!

Det jag suckat mest över...

Har varit alla nya regler på jobbet. De flesta företag blir mer flexibla med åren, medan mina chefer bara blir mer och mer authoritarian och ska "tajta till" regler lite här och var. Nu får vi inte parkera bilarna var vi vill längre, och det finns regler om hur nära väggen vi måste stå när vi parkerar. haha. När vi jobbar använder vi oss av ett inklockningssytem, och cheferna stirrar just nu blint på tid arbetad istället för på resultat. Jag får en underlig deja vu känsla om att jag skrivit om exakt den här situationen i en tidigare företagsuppsats. Att man inte vill hamna där. som varken anställd eller arbetsgivare.

Något som hände som inte brukar hända...

Vi försov oss! Och vaknade 7:25 en fredagsmorgon. Oops. Vi båda hann ändå iväg till jobbet i tid. Kanske lite tur där att vi inte är några morgonpersoner som är vana att ta 3 timmars frukost osv varje morgon, utan det är bara att klä på sig, ta med frukost och lite smink och DRA. Morgnar innan jobbet existerar knappt ändå.

Sår här började jag året för att uppnå mina mål...

Min kalender (som för övrigt är Tiffany Blue!) följer med mig överallt. Jag organiserar och planerar allt jag kan organisera och planera. Jag har ju dessutom som mål att ta fler bilder tillsammans med min man, och vi har lyckats tagit ett nytt foto, på en ny plats, varje vecka hittills. Jag ville också spela mer spel, eftersom jag älskar spel och tävlingar (vinner ju alltid 😉) och därför var det roligt att besöka Birdies i Battersea med några vänner och spela minigolf.

Det jag avklarat är...

Att jag förnyat mitt ESTA (visum till USA), och fick det godkänt inom 24h. Har också bokat alla hotellen i Kalifornien + hyrbilen. Det roliga med hotellen var att jag var ganska snål i början med bokningen (ett Best Western Hotell i Santa Monica), och på slutet av resan bor vi på ett 5-stjärnigt hotell i Santa Barbara, precis vid stranden 😂) Jag ska försöka att inte betygsätta min upplevelse av Kalifornien baserat på hotellen vi bor på. Jag har annars så lätt att älska platser just för att jag bott superlyxigt. Men resan är ju så mycket mer än bara hotellen!

Ikväll ska jag och min man fira att månaden är slut med en svensk hederlig jullöl. Egentligen borde vi dricka det imorgon kväll, men känns dumt att "fira" något överhuvudtaget på självaste Brexit Day... En sorlig dag tycker jag.

Gillar

Kommentarer