Jag ser alltid fram emot julen

Vi har kommit till den tiden på året då jag alltid vill börja julpynta, köpa julklappar, titta på julfilmer och mysa med en kopp glögg.

Tycker alltid julen är över så himla fort, så varför ska man inte få börja julpyssla redan i november?! Skulle vilja få upp granen hemma nu, nu, nu (speciellt eftersom vi inte hade någon förra året), men min man vägrar och säger att jag måste vänta flera veckor till... Men suck? Det är ju så fint och mysigt.
Julen har alltid varit en väldigt positiv högtid för mig. Har alltid älskat när hela familjen varit samlad, vi har ätit god mat och umgåtts riktigt ordentligt. När jag och mina kusiner var små byggde morfar alltid en pulkabacke åt oss i trädgården, där vi åkte pulka och snowboard hela julen. Han brukade även spola isbana så vi kunde åka skridskor. Det var så roligt. Nu för tiden håller vi oss inne och dricker glögg istället haha.
Men vi har lyckats hålla på många traditioner fastän vi nu alla är vuxna. Att vi firar jul en dag hos farmor, en dag hos mormor och sedan har en engelsk jul på boxing day med massor av fotboll. Min "julafton" har därför alltid börjat den 23:e december och hållt i sig enda till kvällen den 26:e. Aldrig med en tråkig stund.
Så ge mig jul nu! Jag längtar så mycket. Speciellt till de årliga vinpresenterna från både mitt och min mans jobb, för då vet man att julen är riiiiktigt nära. Inte för att vi har slut på vin hemma (vinstället är fortfarande fullt sen i somras), men det är alltid roligt att fylla på barskåpet med ännu lite fler flaskor 😉

Gillar

Kommentarer