Jag gillar att laga mat

Det bästa jag vet att göra när jag kommer hem från jobbet, är att direkt ställa mig i köket. Från att gå till en tonåring som hatade matlagning, och som skulle tjäna så mycket pengar när hon var vuxen att hon alltid skulle äta ute-mat och takeaway, har jag istället blivit en riktig hemmafru. Kanske är det för att mitt jobb handlar mycket om att sitta framför en dator/laptop, och sitta still under möten, men när jag kommer hem vill jag alltid plocka, städa och laga mat som jag nuförtiden älskar att göra.

Förutom att laga middag, gillar jag även att förbereda ett nyttigare kvällssnack. Igår kväll blev det en fruktsallad bestånde av gröna vindruvor, blåbar, avokado och vaniljyoghurt. Don’t get me wrong; jag älskar att moffa choklad, doritos och dip, donuts och allt onyttigt man kan tänka sig på kvällen, och just därför tycker jag det också är viktigt att få i sig något nyttigt. Varje dag ser jag till att äta massor med frukt, grönsaker och dricka grönt te med både citron och ingefära (för att förhindra förkylning och andra sjukdomar). Men samtidigt älskar jag chips och choklad, så för mig handlar det aldrig om att ge upp någonting, utan bara om balansen.

Förutom fruktsalladen igår, lagade jag även lunch till dagens jobbmatlåda, bestånde av grönsaksris, friterad kyckling, sötpotatisbollar och oliver. Efter många år i England har jag märkt att engelsmännen inte ägnar många tankar åt att planera sina jobbluncher. De köper ofta en macka eller en sallad. Ibland tar de med sig soppa hemifrån bara för att inse att det fortfarande är hungriga när soppan är uppäten, och så går de till närmaste “chip shop” istället för lite strips med ost och majonnäs… Själv har jag sparat väldigt mycket pengar genom åren genom att inte köpa uteluncher, utan istället laga allt själv. När jag lagar middag gör jag oftast 6-8 portioner direkt, så jag och min man har middag i två dagar, samt 1-2 dagars luncher. Ibland gör jag luncherna separat när jag kommer hem från jobbet, som kycklingen, riset och oliverna igår.

Gillar

Kommentarer