Istället för rött kött

En månad utan rött kött har swishat förbi. Precis som jag trodde, så har det inte varit särskilt svårt att undvika rött kött, men jag ser samtidigt fram emot att få laga och äta mina fantastiska köttbullar igen. Den största utmaningen var att beställa mat på Cote Brasserie - de har så grymt god steak frites, mycket baconinlindad kyckling osv. Men det går som sagt att undvika rött kött, och det är inte speciellt svårt eller krävande.

Här kommer en liten lista på vad vi ätit under månaden som gått:

* Currykyckling med ris * Kycklingsoppa med fullkornsbröd * Fiskgratäng med potatismos * Cobbsallad * Rostad bagel med kokt ägg och avokado * Mozzarellafyllda kycklingfiléer med ugnsbakad potatis

* Fish taco * Kyckling med sötsursås och ris * Vegetariska pizzor * Färskpasta med svamp, spenat & gräddig pestosås * Fish n Chips * Planksteksgratäng (med kyckling) * Vegetarisk tapas * Fajitapasta

* Tagliatelle med svamp, aubergine & fetaost * Kycklingburgare med strips * Tonfiskröra med mexikanskt ris * Enchiladas * Kycklingtallrik (istället för kebabtallrik)

Kycklingkebab!

Den maträtten jag är speciellt tacksam för att jag provade på under den här "no read meat"-månaden är FISH TACOS. Det är grymt gott!! Faktisk mycket godare än vanlig tacos om jag får säga det. Rekommenderar verkligen alla att byta ut köttfärssen mot fiskpanetter. Eller varför inte skaldjur om man gillar det?

Det jag och min man tar med oss in i framtiden är att vi inte behöver konsumera lika mycket kött som vi gjort tidigare. Det blir främst min mans lärdom (jag har ätit mycket vegetarisk mat de senaste åren, och gillar ju tex inte ens korv och skinka). Min man tycker dessutom han känner sig piggare utan rött kött, vilket ju är bra. Själv märker jag ingen skillnad, men jag har ju förstått att min kropp inte reagerar som de flesta andras - jag kan äta hur mycket som helst, vad som helst och ändå vara naturligt smal. Får nya muskler efter en halvtimmes tennis typ. Men ja, de flesta blir nog, precis som min man, piggare utan rött kött och märker en skillnad efter en månad.

Gillar

Kommentarer