Introduktion

Vem är jag?

Jag heter Linda Johansson, är 27 år och bor i London sedan fyra år tillbaka. Här jobbar jag som projektledare inom byggnads och fastighetsbranschen; ett väldigt brett och varierande arbete som jag alltid tycker är svårt att förklara. Vissa dagar kan jag sitta på kontoret och ladda upp arkitektritningar i en databas i 9h. Andra dagar skriver jag instruktions och underhållsmanualer för parkettgolv, gipsväggar, möbler. Eller så är jag ute hos mina kunder och dokumenterar väggfärger, hur byggnadsarbetet framskrider, och sitter i möten med byggnadsägare, byggnadsarbetare, arkitekter och ingenjörer.

Jag har en bakgrund med studier inom business & management, och det var det som tog min in på projektledaryrket. Jag har dock ingen arkitekt eller ingenjörsutbildning, vilket ibland kan vara utmanande. Däremot har jag alltid haft ett naturligt intresse for byggnader, arkitektur och inredning, och jag tror att det är främst viljan att vilja förstå den här branschen från insidan, som tagit mig så pass långt utan en 7-årig arkitektutbildning. Jag arbetar med riktigt stora kunder, så som Selfridges och Deutsche Bank, vilket bara i sig är motiverande. Det är svårt att inte gilla livet när man sitter på ett kontor på 18:e våningen i Canary Wharf, eller tittar ner på Gucci’s senaste kollektion i Selfridges. Jag skulle kunna studera vidare till arkitekt, men det är som sagt svårt att samtidigt inte vara nöjd där jag är idag med ett varierande arbete, intressanta kunder, häftiga byggnader, bra betalt osv.

Jag är även lyckligt gift sedan ett år tillbaka, och äger en trea tillsammans med min man. Jag tycker det är riktigt stort att vi äger vår egna lägenhet i London, eftersom bostadsmarknaden är så sjukt dyr här. Dessutom har vi verkligen lyckats hitta en riktig pärla till lägenhet. Den är delad på två plan med två sovrum och ett badrum på övervåningen, och kök, vardagsrum samt en uteterass på nedervåningen. Vårt hem känns mer som ett hus, och jag har verkligen fått leva ut (och kommer leva ut) mina inredningsdrömmar här.

På fritiden skulle jag säga att mina största intressen är (förutom inredning) familj, vänner, mat och resor. Jag försöker åka till Sverige ofta/regelbundet för att hänga med mina nära och kära där, och jag gillar även att resa utomlands med min man. Finns det något bättre än att besöka nya platser, prova nya restauranger och bara umgås med de man tycker allra bäst om här i världen? Nej, jag tror inte det. Jag gillar även fotboll och tennis, men det har blivit väldigt lite tennis på sistone. Har verkligen prioriterat annat, men jag kanske kommer igång igen till våren, vem vet.

Vad kan man läsa om i min blogg?

I min blogg kan man läsa om mitt liv; vad som är aktuellt just nu, min bakgrund, mina mål, samt vad jag är intresserad av. Jag har därför delat upp den i 5 kategorier;

Bröllop 2017 – Här började jag med att samla tankar, inspiration och information kring bröllopsplaneringen. Jag skrev sedan om hur min stora dag blev, bröllopsresan och första året som gift. Jag har verkligen levt en saga där jag hittat den perfekta mannen i mitt liv, planerat ett mysigt bröllop, fått den perfekta bröllopsdagen, och sedan bara haft ett sådant lyckligt år tillsammans. Allt detta kan man läsa om här.

Hem & Inredning – Eftersom jag älskar inredning tog jag chansen att kombinera mitt intresse med lägenhetsköpet och flytten vi gjorde. Här kan man därför läsa om allt ifrån processen med att köpa en lägenhet i London, till hur vi inredde vårt hem, eller bara allmänt om inspiration och tankar. Att äga mitt egna hem har i alla fall varit ännu en stor dröm som blivit sann i mitt liv, och som jag gillar att skriva om.

Mat & Dryck – Matintresset har funnits med mig väldigt länge. När jag var liten fick jag alltid höra att jag var “för smal” och borde “äta mer” av folk som inte kände mig, var avundsjuka, eller inte visste att det finns naturligt smala människor där ute som kan äta mycket, inte träna och fortfarande se ut som catwalk modeller. I alla fall har dessa hårda ord gjort till att jag alltid tänker på mat, och hatar att vara hungrig. Förut var jag rädd att gå ned i vikt om jag inte åt så fort jag kände minsta hungerskänsla, men nu när jag inte bryr mig vad andra tycker och tänker längre, har jag en sundare relation till mat. Här skriver jag bland annat om restauranger jag besökt, mat jag lagar till vardags och var min matlagningsinspiration kommer ifrån. Läs inte på tom mage.

Min Vardag/Helg – Det är roligt att skriva om vad som händer i vardagen, och vad man gjort över helgen. Här samlar jag därför inlägg om jobb, aktiviteter, relationer, planer för veckan/månaden eller bara allmänna vardagstankar.

Resor & Uppleveser – Att resa är livet. Jag älskar att besöka nya länder, städer, och få uppleva andra kulturer. Det känns alltid som att resor är det enda du kan spendera pengar på som faktiskt gör dig rikare.

Fran en ung ålder reste jag fram och tillbaka till England och Skottland med pappa för att titta på fotboll, och vi var även på en familjesemester i Turkiet när jag var liten som gjorde att jag verkligen fick upp ögonen för andra länder. Att det fanns så mycket mer där ute i världen än den lilla byn jag var uppväxt i. I den har kategorin skriver jag därför om alla resor och upplevelser jag gör och gjort.

Övrigt – Vissa inlägg passar inte riktigt in i någon av ovanstående kategorier, så här bevarar jag de resterande. Sorgearbete, ekonomi, shopping, tankar. Allt.

Vad får jag blogginspiration ifrån?

Jag bloggar om mitt liv, så den största inspirationen finner jag i mitt eget liv, alltså det jag gör om dagarna och det jag tänker på. Jag försöker balansera inläggen mellan mina kategorier varje månad, men ibland blir det självklart fler reseinlägg, andra gånger fler vardagsinlägg osv. Ibland hittar jag inspiration från andra bloggar (tex listor).

Vad drömmer jag om att göra om 5 år?

Jag vill ha ett myyyyysigt liv om 5 år. Med mysigt menar jag att jag jobbar mindre och fokuserar mer på familj och vänner. Ser gärna att det finns ett barn och en hund med i bilden. Visst har jag karriärsdrömmar med, men ju äldre jag blir desto mindre plats tar de, och desto tydligare blir det att jag vill skapa min egna familj en dag. Mitt hjärta kommer aldrig slå lika hårt för ett jobb som det gör för min (framtida) familj. Inom 5 år vill jag ocksa gärna ha rest till Sydamerika, Latinamerika och utforskat mer av Nordamerika.

Gillar

Kommentarer