Inspirationens källa

Igår kväll var vi bortbjudna till min mans kollega på middag. Hon bor här i närheten av oss tillsammans med sin man, sin 4-åriga son och är även gravid med deras andra barn. Jag har träffat henne ett par gånger i parken, men visste inte speciellt mycket om henne och hennes familj förutom att de är lite äldre än oss (35 år), hon har arbetat inom mode innan hon blev lärare, och lite andra mindre detaljer.

Det är alltid spännande att bli bortbjuden på middag och lära känna nya människor - man vet aldrig riktigt vad man ska förvänta sig innan. Jag kände redan från första stunden när vi gick in i deras hus att det skulle bli en BRA kväll. Här var det hemtrevligt, städat, inredningen gick i fina toner - den där lyxiga mysighetsfaktorn som jag varit noga med att skapa i mitt egna hem, den fanns verkligen här.

Vi fick möta deras son som var så snäll, så trevlig och smart. Jag har ju noll erfarenhet av barn, så alla 4-åringar kanske är så här intelligenta, men jag kände att jag kunde ha lekt med honom hela kvällen och bara pratat om allt möjligt. Han blev ledsen när han skulle bli nattad - han ville inte sluta leka med mig och min man. Framförallt min man såklart, som är superduktig med barn. Jag vet att det är hans yrke, men jag blir fortfarande förvånad att han alltid vet vad han ska göra och säga.

När vi slagit oss ner vid bordet och fått ett fint glas vin, på ett ännu finare bordsunderlägg, samt lärt känna värdparet lite bättre, så trodde jag inte kvällen kunde bli bättre. Men då kom det in en katt genom fönstret, deras katt, som var så gosig och satt i mitt knä en stor del av kvällen.

Så fina bordsunderlägg. Ursäkta katten i diskhon, jag menade inte att få med henne på bild. Hon var så söt, som smög upp på diskbänken för att sno resterna av såsen, så fort hon trodde att vi inte såg. 😂

Dessa människor var så intressanta, trevliga och roliga. Jag kände hur vi klickade direkt, och hade miljoner saker att prata om och diskutera. Vi blev kvar till kl 02:00, och jag behöver väl inte ens nämna att maten som serverades under kvällen även den var top notch.

Enda sedan vi flyttade till den lägenheten vi bor i nu, så har mitt mål varit att få fram en stor mysighetsfaktor och gästvänlighet. En gäst hos oss kan förvänta sig ett städat hem, god mat, ett barskåp med många olika sorters alkohol att välja bland, alltid snacks på bordet, mjuka kuddar och fluffiga filtar etc etc. Min man tycker att jag kan vara lite för fokuserad på att allt ska vara fin och bekvämt när vi har gäster, men det är så jag växt upp. Man ska alltid behandla andra som man själv vill bli behandlad, och att komma hem till någon och verkligen känna sig hemma - det är det bästa som finns. Det var exakt den känslan jag fick hos dessa människor.

Jag blev så inspirerad av min mans kollega och hennes man, inte bara som personer utan även av deras livsstil. Jag vill ha deras liv om 5 år.

Man vandrar genom livet och har sina små mål och drömmar - ibland vet inte man inte ens varför man söker vissa saker - men allt jag jobbar på just nu blev så konkret i fredags. Huset jag drömmer om, barnet jag drömmer om, livet jag jobbar på. Jag säger alltid att jag är så nöjd med mitt liv och den platsen jag befinner mig på idag, och det stämmer verkligen. Men samtidigt som jag njuter, jobbar jag också hårt bakom kulisserna. Jag vet nämligen att Linda 35 år inte kommer vilja leva samma liv som Linda 30. Lika lite som jag idag skulle vilja leva livet jag hade när jag var 20 eller 25.

Jag vill fortsätta bygga en fantastisk framtid med dig

Åh, vilken trevlig kväll vi hade. Jag uppskattade verkligen att umgås med människor som är lite äldre än oss, och har gjort och sett lite mer i livet. De var så härliga och roliga att jag typ bara vill ringa dem och bjuda över dem till oss på middag redan ikväll. Eller så kan jag vara barnvakt. Eller kattvakt. Det var underbart att ha en konversation om mode. En konversation om arkitektur. Känna att jag inte var för mycket med mina designerväskor och skor. Känna att jag inte var för ung eller för gammal. Ja, oj vilken trevlig och inspirerande kväll vi hade.

Gillar