Inspiration

Inspiration kan man samla och hitta på många olika sätt. Jag finner ofta inspiration i byggnader, hem och inredning.

Det här huset skulle jag inte säga nej till. Det är en sådan vacker bild, och jag blir nästan lite nostalgisk fastän jag aldrig varit där. Den får mig att tänka på sommarstugan min mormor och morfar hade när jag var liten. Där jag tillbringade varje sommar vid vattnet. Huset påminner inte alls om stugan - den var väldigt liten och det fanns ingen elektricitet eller rinnande vatten - men det är harmonin jag känner igen i den här bilden. Det lugna vattnet och de varma sommarkvällarna.

Vår lägenhet som vi bor i nu, har en annorlunda planlösning. Man kommer in på övervåningen där vi har badrum och två sovrum, och man går sedan ned en våning till kök, vardagsrum och terass. Arkitekten i mig har alltid dragits till annorlunda hem, som har något speciellt som fångar min uppmärksamhet. Älskar bilden ovan; på en lägenhet i Istanbul om jag inte minns fel. Liten, men så speciell, vacker och praktisk. Jag skulle definitivt kunna bo där.

Jag inspireras av kaktusar, så det är bara konstigt att jag fortfarande inte äger en enda kaktus. Jag tycker de är sååå häftiga. De växer sakta, men kan bli hur stora som helst och leva hur länge som helst. De behöver knappt något vatten för att överleva, finns miljoner olika sorter, och är väldigt dyra. Bilden ovan tog jag när jag var i Chelsea Gardeners, och i deras kaktusavdelning. De fanns kaktusar där inne för flera tusen pund. Någon dag måste jag tillbaka dit och köpa ett par små, åtminstone. De är så häftiga och skulle passa så bra i vårt hem.

Inspiration kan man också hitta på hemmaplan. Tog bild på vår grannes BLÅA häck, som blommade så fint. Den kanske ser lite lila ut på bilden, men i verkligheten var den så blå. Har aldrig sett något liknande. När vi har en egen trädgård ska jag definitivt ha en sådan här häck som är fin, och samtidigt sticker ut från mängden.

Min bakgrundsbild på telefonen är denna ovan på ett snöigt New York. Jag älskar den här bilden så mycket - kan inte ens förklara hur perfekt jag tycker att den är. Jag har drömt väldigt mycket om New York och Kanada på sistone, så jag tycker den här bakgrundsbilden passar mitt mood så bra just nu. Någon gång i framtiden hoppas jag vi både kommer kunna ta oss tillbaka till New York, samt besöka Kanada för en första gång.

Den här bilden har min mamma tagit på sin vintriga trådgård. Åh, Sverige en vacker februaridag alltså, samt lugnet i den här bilden. Jag drömmer om att få besöka Sverige nästa vinter, och att det kommer bli möjligt att besöka mina föräldrar med jämna mellanrum igen. Den här bilden inspirerar mig till att verkligen tro på att framtiden kommer bli ljusare, att man ska våga börja planera igen och att samhället aldrig ska stängas ned igen.

Gillar

Kommentarer