Sydkustsinspo

Så härligt med vänner som bor precis vid havet. Och när jag säger precis vid, menar jag verkligen precis vid. Det var bara att gå över gatan och du befann dig på stranden, samt att de hade havsutsikt i varje rum och även en liten uteterass där man kunde sitta och sola. Kanske inte nu mitt i oktoberstormen, men på sommaren måste det vara helt underbart.

Jag önskar själv att jag bodde i en lägenhet med söderfönster. Det blir en väldigt stor skillnad på värme, speciellt i dåligt isolerade engelska hus. Vår lägenhet är en igloo jämfört med våra vänners, och utsikten var fantastiskt.

Jag blev kär i hur de hade inrett vardagsrummet, där också jag och min man sov över natten. De hade stora fönster med ett ännu större fönsterbläck, och stället för att använda det som en hylla, hade de gjort om det till en liten soffa. Det tyckte jag var mysigt. Precis som mig, gillar de även mycket bruna nyanser vilket de hade varierat med ett safaritema. Giraffer och leopardmönster på kuddar och filtar. Det gillade jag.

De hade dessutom köpt min drömmatta som jag spanat in i flera år men tycker är alldeles för dyr. Men vilken kvalite! Det är en sån där underbar matta som är så härligt mjuk och fluffig att jag skulle kunna sova på den. Dock kostar den 1500-6000kr beroende på storlek. Jag är så himla sugen på att köpa en till vårt nya vardagsrum när vi flyttar. Den mattan vi har nu köpte jag in billigt från tyskland haha, men det är ju inte alls samma kvalite. Jag och min man har sagt att de nya vardagsrumsmöblerna får kosta vad de kostar. Vi vill ha en stor och bekväm soffa, ett matbord med härliga stolar (helst i tyg), och då passar kanske inte vår billiga matta riktigt in.

Fick lov att ta en bild i soffan i morgonljuset, helt osminkad. Det var härligt att komma iväg från Londonstressen ett tag. Vi väntar fortfarande på besked om vår nya lägenhet, vilket är riktigt trist, men samtidigt vet min man mycket mer om den legala processen i det här landet så jag håller mig utanför i väntan på any updates. Det som stressar mig mest är att min pappa och bror kommer hit för att hjälpa till med snickeri och måleri i december, och vi inte ens vet om vi ens har tillgång till lägenheten då… Om allt hade gått som det skulle hade vi flyttat in förra helgen, så hade verkligen trott att vi varit inflyttade och klara i december. Usch.

Gillar