Ingen morgonmänniska

Som vanligt har jag svårt att ta mig upp på morgonen i januari och februari. Det är alldeles för mörkt, både när jag ska upp och när jag kommer hem från jobbet. Skillnaden mellan det här året och förra är att jag i alla fall inte behöver komma hem till en fryst lägenhet varje dag. Helt sjukt att det kunde vara NIO grader inne i den gamla lägenheten när man kom hem från jobbet. I den nya har vi en timer, så värmen slås på en halvtimme innan jag kommer hem, men vi har inte varit med om att lägenheten blivit kallare än 15 grader när värmen varit helt avstängd en hel dag heller. Precis så ska det ju vara i ett normalisolerat hem…

I alla fall så blir mina mornar kortare och kortare den här tiden på året. Frukost äter jag aldrig hemma, utan det förbereder jag kvällen innan och tar med mig till jobbet. Bestämmer vad jag ska ha på mig kvällen innan. Duschar på kvällar istället för på morgonen. Ja, det enda jag gör på morgonen är att gå upp, klä på mig, sminka mig, packa frukost och lunchlådorna och sen dra. Jag går alltså upp 10min innan jag går till jobbet. Så himla skönt.

Jag har väl egentligen aldrig varit en morgonmänniska. Herregud, på universitetet till exempel hatade man seminarier som började klockan 9, och undrade om det verkligen var värt att gå upp så tidigt (alltså 8). Nu är det en dröm att få sova till 8. På gymnasiet gick jag upp vid 5 eftersom jag pendlade till skolan, men då var det också “gå upp 10min innan du går till tåget.” Eftersom jag hade nästan 2 timmar på mig innan jag kom fram till skolan kunde jag ta det lugnt och sminka mig på tåget, äta frukost, plugga, sova…

Jag tror att jag sover som allra bäst mellan klockan 6 och 8, och att det är därför det är så svårt att gå upp just vid den tiden. Att gå upp klockan 5 på gymnasiet var faktiskt inte så farligt. Det är alltid värre att ställa klockan på 7 än 5… Kanske borde jag därför gå upp mycket tidigare än vad jag gör. De sägs ju att alla “framgångsrika” personer går upp tidigt på morgonen och tränar, äter hälsosamt, samt gör hushållssysslor innan de åker till jobbet…. Eh, fast nej tack. Sånt kan man väl göra på kvällen?

Tack så hemskt mycket för att det är fredag nu i alla fall. Jag behöver helg. Januari är en svår månad och jag tror de flestas motivation sviktar mycket just nu. Jag är långt ifrån ensam att hata morgnar, drömma om helger och längta till löning.

Gillar