Indisk takeaway & bowling

Jag har haft en trevlig helg. I fredags kom min man hem från jobbet och var sugen på indisk mat (som vanligt...). Jag har aldrig varit ett fan av indisk mat, eller "curry" som engelsmännen kallar det, och det förstärktes bara av att jag fick matförgiftning efter ett besök på en indisk restaurang för kanske 4 år sedan. Men som den snälla och öppensinnade fru jag är, gick jag med på att beställa takeaway den här gången 😉

Vi valde takeaway från en utav min mans favoritrestauranger; Haweli. Medan min man beställde det kryddstarkaste de hade på menyn, valde jag en lite mindre kryddstark tandoori-rätt. En annan orsak till varför jag inte gillar indisk mat är för att det antingen finns en tråkig korma på menyn som smakar nada, eller något som bränner sönder hela strupen. Inget mellanting. Den här tandoorikycklingen var dock perfekt styrka för mig.

Vi beställde även lite samosas och en potatisrätt med spenat som hette Sagaloo. Den var riktigt god. Trots min inställning till indisk mat blev det en god middag, och jag skulle kunna beställa det här igen.

Igår följde jag först med min man till Sutton för att shoppa julklappar. Själv har man ju redan varit klar med julklapparna i några veckor nu 😉 Det var hemskt mycket folk ute, men när det kommer till shopping är min man den mest effektiva människa jag känner. Han lyckades hitta allt han letade efter i en enda butik; TKMaxx, som är ett designeroutlet. Kön till kassorna ringlade runt hela butiken, men jag började köa när min man var halvvägs färdig, så vi lyckades spara lite tid där med.

Senare på eftermiddagen begav vi oss till Kingston för att möta upp våra vänner och bowla på Tenpin! Trots att jag är 28 år gammal har jag aldrig bowlat förut (har aldrig haft möjligheten?!), och det är synd, för jag tyckte det var riktigt roligt och verkade ha en naturlig talang för det med. Jag kom trea, och min allra första gång lyckades jag få ner hela 7 käglor. Duktigt eller nybörjartur? Vi drack vin och åt sedan hamburgare där medan vi spelade, och sedan gick vi hem till våra vänner för lite svenskt julmys. De hade bakat pepparkakor och bjöd på glögg. Så gott och trevligt! Jag får så mycket energi av att hänga med dessa underbara människor, och det är så intressant att prata med min väns pojkvän (som är läkare) om sjukdomar, mediciner och allt möjligt. I ett annat liv hade jag också varit läkare eller forskare.

Gillar