Indisk currykyckling med ris

Eftersom min man inte känner sig helt hundra, fick han bestämma vad han ville att jag skulle laga för mat igår kväll. Han valde såklart hans favoriträtt, nämligen indisk currykyckling med ris. Jag är som sagt inget fan av indisk mat - min man tjatar jämt att vi måste ut och äta på en indisk restaurang eller beställa hem indisk takeaway, men jag gillar verkligen inte det. Jag ser inte poängen med torra naan-bröd och sås så stark att man kvävs. Det finns ingen njutning i det. Då lagar jag hellre en enkel currykyckling hemma, vilket var precis det jag gjorde igår.

Min curry igår bestod av kyckling, svamp, lök, paprika, ris och färdiglagad Bhunasås som min man älskar. Såsen är lite väl stark tycker jag, så jag brukar blanda ut den med mjölk. Bara en sån där perfekt liten mängd mjölk så min man inte märker något hehe, men tillräckligt för att jag ska känna skillnaden. Jag värmde även några naan-bröd i ugnen, och serverade allt med poppadoms och mango chutney.

Det bästa med att äta en curry är nog mango chutneysåsen. Det sämsta är att jag oftast tycker det blir alldeles för starkt. Den enda “ikke-starka” rätten man kan beställa ute är ju Korma, och den är istället så himla tråkig och smaklös! Det finns inget mellanting som jag gillar, och därför har jag svårt för indisk mat. Men hemmalagat är alltid gott, när man får göra som man själv vill. Gårdagens middag blev god. Lite stark kanske, men samtidigt ganska lagom stark. Min man var i alla fall nöjd, det var huvudsaken! Och currykyckling är en väldigt enkel och snabb rätt att tillaga.

Gillar

Kommentarer