Ikea

Det var verkligen skönt med en extra helgdag i måndags. Efter att min fästman lyckats slå sönder tre av våra vinglas, slog han även sönder vår vattenkaraff… Okej, man kanske inte behöver just en vattenkaraff i alla fall, men jag tycker det är hemtrevligt, fint och bekvämt. Vi hade dessutom en extra helgdag, så det fanns ingen ursäkt längre att inte åka till IKEA. Vi (jag) behövde vinglas, en karaff, samt nya kuddar till sängen.

Vi kom också hem en timme senare med nya vinglas, en ny karaff och nya kuddar (eller fyra timmar senare eftersom vi också åt lunch ute och gick på ännu en lägenhetsvisning). De flesta säger att man inte kan åka till IKEA utan att komma hem med saker man inte behöver. Jag håller inte med. Jag gillar nämligen inte alls att besöka IKEA i England. Det är alldeles för mycket folk. Jag skulle aldrig åka dit efter klockan 12, eftersom det då är minst 385 andra pers som ska stå precis där du står, eller ska titta på exakt det du tittar på… Att åka tidigt på morgonen är egentligen inte så mycket bättre det heller, då det fortfarande kryllar av folk och skrikande barn…

Parkeringar ska vi inte ens tala om. I måndags kom vi dit vid 11 och vi fick parkera 500 meter ifrån varuhuset. Nästan så vi kunde parkerat hemma och gått dit istället, och endå öppnade de liksom bara en timme tidigare! Jag har aldrig varit på Ullared, och skulle verkligen inte vilja åka dit, men jag antar att upplevelsen är något liknande IKEA i England… Nej, jag går hellre runt på IKEA Erikslund. Mycket lugnare där (om vi skippar detaljen om knivmorden för ett par år sen). När vi är på IKEA Croydon är det alltid fort in och fort ut som gäller. Skriva en lista innan, ta det vi behöver och dra.

Jag gillar i alla fall IKEA’s utbud nä​r man behover nå​got snabbt och billigt. De har stilrena möbler och inredningsprylar som passar ö​verallt. Vi har till exempel nattduksbord från Malm-kollektionen i sovrummet. Den kollektionen kommer väl aldrig slutas tillverkas, så det är perfekt om vi flyttar till något större och vill ha matchande byrålådor eller om nå​got gå​r sö​nder (som med vinglasen). Då behöver vi inte leta runt i evigheter efter något som matchar det vi redan har. Jag ä​lskar inredning, men ibland har jag inte tid att planera alla inkö​p.

Gillar